Okuyan bilir, ben futbolun tekniğine taktiğine girmem. Trabzon gibi bir şehrin, Trabzonspor gibi bir takımın futbolu benden daha iyi bilen analizcileri vardır. Ama anlarız ucundan kıyısından deyip hele şu ilk maçı bir izleyelim bir yorumlayalım dedik.

Son şampiyon ve Süper kupa sahibi Trabzonspor, Süper Lig’in yeni misafiri İstanbulspor karşısına çıktı. Misafir diyorum çünkü İstanbulspor bu kadro ve futbolla değil Süper Lig’de, Spor Toto 1. Lig’de bile normal şartlarda zor mücadele eder. Maç boyunca topu sürekli geriye oynayan ve Süper Lig’de ne işi var dediğim bir takım gördüm Trabzonspor karşısında. Ligin başıdır acele karar vermeyelim demeyelim, Perşembe’nin gelişi de Çarşamba’dan bellidir.

Böyle zayıf ve yetersiz bir İstanbulspor karşısında bile son şampiyon atılan 2 gol hariç maçın genelinde vasat bir görüntü ortaya koydu maalesef. Duran toptan gelen iki gol olmasa son derece zevksiz, temposuz ve isteksiz bir takım vardı sahada. Ha derseniz ki, “kötü oynadığında iki golle kazanmak önemli “ ona da tamam. Ama şu gerçeği de atlamamak gerekir, bu sezon geçen sezon gibi geçmeyecek. Bu sene Trabzonspor un rakipleri, geçen sezondan daha güçlü ve bilinçli bir şekilde çıkacaklar karşımıza. Yani öyle elinizi kolunuzu sallayarak maç kazanacağınız, şampiyon olacağınız bir sezon değil bu. Sadece Trabzonspor için değil hiç bir takım için değil.

Yani demem o ki, 2022-2023 sezonu Trabzonspor için oynamadan kazandığı bir maçla başlamış oldu. İyi, güzel.

Ama Trabzonspor derhal silkelenip kendine çeki düzen vermez de, Şampiyonlar Lig’i ön eleme maçında Kopenhag maçında da böyle oynarsa, rakip bizi duvardan duvara çarpar; diyeyim ben size.