Bu yıl yerel seçimlerin olması nedeniyle siyasi partilere hem normal yardım hem de seçim yardımı olmak üzere iki kat Hazine yardımı yapıldı. Böylece 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde AKP’nin kasasına 335.5 milyon, CHP’ye 178.5 milyon, HDP’ye 92.2 milyon, MHP’ye 87.5 milyon ve İYİ Parti’ye 78.5 milyon olmak üzere toplam 772.3 milyon lira girdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2020 yılı bütçesinde, önümüzdeki yıl genel bütçe gelirlerinin 941 milyar 944 milyon liraya ulaşacağı tahmini yapıldı. Buna göre AKP, CHP, HDP ve MHP’ye bütçe geliri üzerinden toplam 376 milyon 777 bin lira devlet yardımı ödenecek. Yardımlar, yasa gereği önümüzdeki ocak ayının en geç 10’una kadar yapılacak. Hazine yardımında 182 milyon 206 bin lirayla aslan payı, son seçimlerde 21.3 milyon oy alan AKP’ye gidecek. Bütçeden CHP’ye 96 milyon 951 bin lira, HDP’ye 50 milyon 99 bin lira ve MHP’ye de 47 milyon 521 bin lira yardım gidecek.

Şimdi, bunda ne var niye bunları yazıyorsunuz diye soracak olanlarımız vardır. Dikkat ederseniz burada, bütün siyasi partilerin mesafeli durduğu ve başta AK Parti olmak üzere, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin; terörle, kandille, İmralı ile suçladığı HDP’ye de ödenmiş ve ödenecek olan önemli bir para var. Mahalli seçimler öncesi tam 92.2 milyon TL bu partiye kanun gereği ödenmiştir ancak bu parti hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymadığı gibi, kahraman ordumuzun kendi sınır ve vatan güvenliğini korumak için yaptığı Suriye harekâtını da, utanmadan, arlanmadan ve sıkılmadan işgal olarak niteleyebilmişlerdir. Doğudaki başta Diyarbakır, Van, Adıyaman olmak üzere önemli şehirlerin HDP’li başkanları da, teröre ve teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle haklı olarak görevden alınıp yerlerine kayyumlar atandığını biliyoruz. Bu eşkıyalar sürüsüne her gün yenilerinin eklendiğini kamuoyu hayret ve nefretle izlemektedirler.

Bu şerefli milletin parası ile maaş alacaksın, belediye başkanı olacaksın, vekil olacaksın, devletin bütün imkânlarından en üst seviyede yararlanacaksın sonra da dönüp devlete her türlü hakareti yapacaksın, hayatlarının baharında canlarını vatanları için feda eden yiğitlerin mücadelesine halk tabiri ile “elin gâvuru gibi” işgal diyeceksin, ondan sonra da utanmadan özgürlük mücadelesini yaptığını söyleyerek dünyayı kandırmaya çalışacaksın!

Yetkililere sesleniyorum; bizim vatansever Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yoktur. Bizim derdimiz katil sürüleri ve onların maaşlı destekçileriyledir. 82 milyonun da isteğinin bu olduğuna inanıyorum. Mademki bu, parti kılıklı katil sürülerinin savunucuları kandil ile İmralı ile irtibatlı ve iltisaklıdırlar, madem her vesile ile yurt içinde ve yurt dışındaki bütün mecralarda ve meydanlarda bu mazlum milletin aleyhine konuşuyorlar, madem bebek katilini lider olarak tanıyorlar, madem batının kiralık katilleri PKK’yı destekleyip PYD’ye sırtlarını dayıyorlar ve maden güzel dilimiz Türkçemizi katletmek için seçim kazandıkları bütün belediyelerde, ikince resmi dilmiş gibi Kürtçe tabelalar asarak bize racon kesiyorlar, o zaman burada yapmamız gereken çok önemli bir görev vardır. Söylediklerimize ve gördüklerimize inanıyorsak ödemeyelim bu eşkıya sevicisi “dağ artıklarına” bu fakir milletin milyonlarca parasını!

92 milyon+50 milyon=142 milyon para eder. Yani eski para ile 142 trilyon lira! Akla zarar, kime ödenecek HDP’ye, kim ödeyecek? Her vesile ile yıkmaya çalıştıkları, askerinin şehit edilmesine çanak tutup destek oldukları, bütün uluslararası platformlarda aleyhine konuştukları devletimiz! Olacak iş değildir bu! Lütfen ödemeyelim bu parayı!

Varsın demokrasi düşmanları bunun, şu sözleşmeye, bu kanuna aykırı olduğunu söylesin! Varsın koruyucuları ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya bizi kınasın! Ayni emperyalist güçler bu gün en haklı davamızda bile bizleri kınamıyorlar mı? O zaman onların kınamalarının ne önemi var! Lütfen ödemeyelim bu hainlere bu helal parayı! Varsın biraz demokrasimiz eksik kalsın! Varsın bu katil sürülerinin çobanları bizleri eleştirsin! Bizim için; vatan için şehit olanlarla, şehit olmaya her an hazır milyonların ne diyeceği önemlidir! Birde bir kez olsun soralım bu millete bakalım; bu paranın verilmesini isteyen var mıdır diye? Cevabını şimdiden bir tarihçi olarak görüyor gibiyim. Cevap; 82 milyon hayırdır.

Ödemeyelim bu parayı, bu katil sürüsü destekçilerine! Haksız mıyım? Allah rızası için.