Takımın teknik sorumlusu, ‘takımın enerjisinden memnun değilim’ diyor. Bu enerjiyi kim yansıtacak, yaratacak? Sen bir teknik adam olarak on aydır Trabzonspor’la berabersin hala çözemediysen olmuyor, olmaz. En kısa sürede arzulanan takımı yaratacağım diyor. Olmaz bu enerjiyle olmaz.

Trabzonspor’un bir hırsı, bir enerjisi, bir kafa tutan takım hüviyeti her sezon olmuştur. Bu sezon maalesef bu yok, göremiyorum, olmuyor, olmaz bu kafayla bu düşünceyle Trabzonspor kötü oynuyor, kim oynasa oynasın, her maç aynı bir diziliş olur mu? her hafta farklı bir sistem olur mu? oyuncular da şaşırır, kafalar karışır. Zaten teknik adam teknik kadro ne yapmak istediğini de bilmiyor. Mazeretler söylemek kolaydır. On aydır bu takımlasın, bu şehirdesin, çoğu oyuncuyla berabersin. Alınan ve gönderilen oyunculardan sen sorumlusun.

İyi gitmeyen bir Başakşehir futbol takımı, gol atamayan bir Başakşehir futbol takımı, Trabzonspor takımındaki oyuncuların ürkekliği, güvensizliği dikkatimi çekiyor.

Hayat cesurlara torpil geçer, Trabzonspor cesur oynamıyor, Başakşehir cesurca oynadı, iyi mücadele etti ve maçı da net bir şekilde kazandı.

Olmuyor, olmaz, olamaz. Bu teknik kadroyla bu kadar, bundan ötesi yok. Teknik kadroda enerji yok, heyecan yok, hırs yok, seyirci gibi maçı seyrediyorlar. Yazdım izah ettim, anlattım, anlamada güçlük çekerseniz yaptığınız işte başarılı olma yüzdeniz çok alt seviyelere düşer. Bu da size başarısızlığı getirir. Trabzonspor gibi büyük bir camiaya sıkıntı çektiremezsiniz. Yönetimi sabrından dolayı tebrik ediyorum. Ünal hocaya ve Hüseyin hocaya niye sabretmediniz. Çünkü onlar Türk teknik adamlar, bizim çocuklarımız dimi?

Bu kadar transfer yapıyorsun, takımın hala bir sistemi yok, iskeleti yok, hala bir arayış içerisinde koskoca Trabzonspor takımı. Olmuyor, olamaz, olmaz böyle bir yol izleyiş arkadaşlar bitti. Takım her hafta kötü futbol oynuyor, Trabzonspor’a yakışmayan sonuçlar alıyor ve alt sıralara doğru iniyor.

İstikrar yok, Trabzonspor’a gönül verenler, sevenlere bu kadar çok üzüntü çektiremezsiniz. Buna hakkınız yok.

Trabzonspor’a eli değecek bir teknik kadro gerekli acilen. Beş hafta bitti, kaldı otuzbeş hafta. Geç kalmayınız. Beş maçta 1 galibiyet 2 beraberlik 2 de mağlubiyet alıyorsunuz, 5 gol atıp 7 gol yiyorsunuz. Trabzonspor’da takım birlikteliği, takım beraberliği, takım bütünlüğü yok, her oyuncu bildiğini yapıyor. Burada sorgulanacak kişi teknik kadrodur. Geç kalmayınız, yol kakınken problemleri acilen çözünüz. Futbol terimiyle, bölgeler arası bağlantı yok, takım boyu çok uzun, takım genişliğine oynuyor. Sahadaki pozisyonlar bu… Oyuncuların birbirlerini tanımamaları da en önemli konulardan birisi. İlk başta insanlar yaptıkları işe saygı duymalılar. Her gün yeri bir gün, yani bir başlangıçtır. Yeniliklerde fayda vardır. Takımda çok futbol terimiyle eksikler var. Yazmaya satırlar yetmez.

Trabzonspor takımı sahadaki saygınlığını oynadığı futbolla kaybediyor. Karar alın, geç kalırsanız bu sezon da tren kaçar. Geçmiş gelecek değildir.

Trabzonspor hiçbir zaman mazeretlere sığınmaz. Trabzonspor camia olarak güçlüdür. Trabzonspor bu güçlüğün altından değişimlerle birlikte kalkacaktır. Tekrar lige hareket getirip damgasını vuracaktır.