Trabzonspor’un milli maç arası hastalığı devam ediyor. Arada dinlenip kendine gelmek bir kenara, zannedersin yüzde 70 eğimli arazide fındık hasadı yaptılar.

Trabzonspor sezona 3’te 3 yapıp haftaya da lider girmişti. Şampiyonluk parolasıyla çıkılan sezonun en değerli maçlarından birini Galatasaray’a karşı oynayacaktı.

Ancak Avcı sanki bunun farkında değildi. Sahaya sürdüğü on bir her kesimin eleştirisine yol açtı.

Kadroda yer almaya başladığından bu yana bir türlü kendisinden bekleneni veremeyen İsmail Köybaşı ile Milli Takım’dan sakatlığı nedeniyle gönderilen ve henüz kendini toparlayamayan Abdülkadir Ömür’le sahaya çıkmak bu maçı ciddiye almamaktır. Nitekim her iki ismin de hataları ve Edgar’ın hediyesiyle skor bir anda Galatasaray lehine 2-0’a geldi. İlk yarım saat pozisyon üretmekte sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bir seyircinin sahaya girmesi ardından Abdullah Avcı’nın İsmail Köybaşı- Trondsen ve Abdülkadir Ömür- Yusuf Sarı müdahalesiyle kendine geldi. Daha sonra Hamsik- Bakesetas- Cornelius işbirliğiyle aradığı golü buldu ve devreyi 2-1 yenik kapattı.

Trabzonspor’un bir penaltısı Galatasaray maçlarında genelde sarı kırmızı formasıyla hakemlik yapan VAR hakemi eyyamcı Cüneyt Çakır’a takıldı. Trabzonspor’un maçlarında rakibin elle oynamalarını görmezden gelen Cüneyt Çakır elin adamı olduğunu bir kez daha tescillemiş oldu. Maçın ilk yarısında Trabzonspor'a verilmeyen bir penaltı ve Morutan'a çıkmayan bir kırmızı VAR’dı!

İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha iyi mücadele eden ancak yorgun savaşçı gibi oynayan Trabzonspor, maçın yıldızı Hamsik’in pasında Nwakaeme’nin net vuruşuyla skoru 2-2 yaptı. Büyük takım olduğunu gösterdi. Galatasaray gibi bir takım karşısında 2-0 geriden gelip maça ortak kolay bir iş değildir. Trabzonspor maçı galip de bitirebilirdi, ancak santrafor (!) diye alınan Koita bu şansları değerlendiremedi.

Trabzonspor- Galatasaray maçına maalesef taraftarlar damga vurdu. Sahaya girmek bir yana güney kale arkasındaki taraftarların maç boyunca ve maç bittikten sonra devam eden kavgaları yaka silkeletti. İnanın Sivas maçındaki taraftar topluluğunu arar olduk.

Bir başka konu ise Abdülkadir Ömür. Abdulkadir Ömür de tıpkı Yusuf Yazıcı gibi bu takımdan gitseydi belki de şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık. “Altyapı altyapı” diye cırlıyoruz ama altyapıdan çıkan değerlerimizi de çok kolay harcıyoruz. Öncelikle şunu belirteyim. Abdülkadir Ömür çok büyük sakatlıklar geçirdi. Uzun süre takım arkadaşlarından ayrı kaldı. Kendini toparlaması zaman alacak. Oynadığı maçlarda hazır olmadığı zaten bariz ortada olan, Milli Takım’dan sakat olduğu için gönderilen Abdülkadir Ömür’ü ilk on birde tercih etmek başlı başına hataydı. Aynı şekilde İsmail Köybaşı ile maça başlamak da öyle… Hala Faruk Can’ın neden gönderildiğini anlamış değilim. İsmail Köybaşı kadar da mı oynayamıyordu?

Çokbilmiş taraftara sesleniyorum. Abdülkadir Ömür’e değil, onu hazır olmadan böylesine önemli bir maçta ilk on birde görevlendiren ve hata yapan Abdullah Avcı’ya kızın!