Trabzonspor zorlu Beşiktaş deplasmanın da 3 puanla ayrılarak çok önemli bir avantaj elde etti.
Karşılaşma genel olarak Beşiktaş baskısı altında geçse de Trabzonspor, Beşiktaş takımını üzerine çekerek akıllı hücumlarla golleri buldu ve lig maratonun da çok çok önemli bir avantaj sağladı.
Beşiktaş karşılaşmaya kendi saha ve seyirci avantajını da kullanarak maça baskılı bir oyun anlayışı ile başladı. Trabzonspor ise daha kontrollü bir oyunu seçerken Beşiktaş takımının adeta hücum çıkışlarında yapacağı hatalara kontra ataklarla cevap vererek istediği sonucu oldu. 
Trabzonspor da Abdullah Avcı’yı tebrik ederken Sergen Yalçın’ında iyi bir taktisyen olmadığını bu karşılaşma ile spor camiası da görmüş oldu. Beraberlikte 7 puanı korumuş olacak Trabzonspor, galip gelerek Beşiktaş’ı adeta Şampiyonluk yolunda nakavt etti. Trabzonspor’da Uğurcan yine yapmış olduğu kurtarışlarla Trabzonspor’un galibiyetini perçinledi. Trabzonspor şampiyonluk yolunda her ne kadar büyük avantaj elde etse de takım oyununu daha da üst seviyeye çekmeli. Şampiyon olmak için bu oyun şekli uzun vade de Trabzonspor’a yetmez. Her maçta Uğurcan’ın yapmış olduğu kurtarışlardan özellikle galip gelinen maçlardan sonra da bahsediyorsak Trabzonspor teknik heyetinin bunu düşünmesi gerekir diye düşünüyorum.
Trabzonspor önümüzdeki haftalarda özellikle takım oyununu üst seviyeye çıkartabilirse bu sene Trabzonspor için şampiyonluk senesi olabilir.