Değerli okuyucularım bundan böyle her hafta Trabzonspor maçlarının değerlendirmesini farklı bir bakış açısı yorumlayacağım.

Yazımın başlığını okuduğunuzda önemsiz galibiyet mi olur??? Dediğinizi duyar gibiyim hatta duyuyorum! Önümüzde ki hafta Trabzonspor’un bay geçeceği, dinleneceği hafta öncesi alınan 3 puan çok önemliydi. Üstelik 2 hafta da 5 puan kaybeden Galatasaray’ a karşı Trabzonspor’un son iki maçında almış aldığı 6 puan adeta Galatasaray mağlubiyetinin her anlamda telafisi oldu.

Trabzonspor, Göztepe karşısında oyun olarak diğer mücadelelerine göre az da olsa vasatı aştığı karşılaşmada galip gelmesini bildi.

Özellikle ilk yarı beklediğimin üzerinde bir Trabzonspor sahada vardı. Oyuncuların saha dağılımı, yardımlaşması ve etkili paslaşmaları kayda değerdi. Ümidim bu performansını Trabzonspor’un 90 dakikaya yayabilmesi.

Bu sezon Trabzonspor da özellikle Ekuban ve Nwakeme olmadığı zaman takım kalitesi çok düşüyor. Maçta da gördük ki bu iki oyuncu olmadığı zaman Trabzonspor hem sonuç almada çok zorlanıyor, hem de sahada başka bir kimliğe bürünüyor. İşte burada kadro yetersizliği ortaya çıkıyor. Bu iki oyuncu olmadığı zaman takımın kalibresi oldukça düşüyor.

Edgar Ie ve Hosseini bu maçta çok iyi oynadılar. Yukarıda bahsettiğim oyuncular dışında ise takımda vasatı aşan yoktu.

Trabzonspor ara ara oyunda etkili görünse de bu ara ara etkinliği sağlamada Trabzon takımının kolektif birlikteliğinin yanı sıra belirleyici olan bir husus da özellikle Göztepe’nin takım olarak karşılaşmada yokları oynaması idi.

Her ne kadar Trabzonspor henüz tam anlamıyla istenilen futbolu ortaya koyamasa da sonuç anlamında; ilk sekiz haftada 6 puana karşı son 9 haftada alınan 20 puan takdire değerdir.