Avrupa  Kupalarındaki  100 üncü maçında deplasmanda  Belarus temsilcisi Dinamo Minsk karşısına çıkarak ‘Dalya’ diyen  Trabzonspor, Henrique’nin golüyle  sahadan   1-0 galip ayrılarak tur için büyük bir avantaj elde etti.

Elbette futbolda peşin hükme yer yoktur ve hiçbir maç oynanmadan  kazanılmaz  ancak görünen o ki  çok büyük bir aksilik olmazsa  Trabzonspor  Derry City’den sonra Dinamo Minsk’i de saf dışı bırakarak yoluna devam edecek.
Oyun şöyleymiş,  böyleymişten  öte , bu çok önemli... Çünkü Bordo-Mavililer yaklaşık on yıldır elemeli  hiçbir müsabakadan zaferle ayrılamadı.

Yani, hiçbir takımı eleyemedi.. Öyle ki, bunlar arasında Romen  Galati, Kıbrıs Rum Kesiminden Anartosis  ve  Macar  Vidoeton gibi sıradan takımlar bile var.

Trabzonspor’un diğer artı yönü de tüm futbolcular varını yoğunu ortaya koyarak mücadele ediyorlar.
Kazanmak için adeta kendilerini paralıyorlar..

Hani o zaman zaman özlemle andığımız ve geçmişte kaldı diye yakındığımız “Tekmeye kafa uzatan” anlayışı sergiliyorlar.
Nitekim Celuska ve Zeki’nin cansiperane uzattığı bu kafalar Trabzonspor’un gol yemesini engelledi.

Ne var ki niyetteki bu iyilik henüz sergilenen futbola yansımamış. Defansın sağı  solu, özellikle  de sağı sürekli aksıyor.
Kanatlar etkili ataklarla rakip defansın arkasına sarkamıyor.. Orta saha topa sahip olup oyunu yönetemiyor,  yönlendiremiyor.
Çünkü  bu alanda kendilerinden çok şeyler beklenen Adrian ve Colman’ın katkıları neredeyse sıfır.  Gerçi Colman özellikle son yarım saatte ofansa olmasa da rakipten kaptığı toplarla defansa yarar sağladı. Lakin o Colman bitmiş maçta kırmızı kart görerek  oyun dışı kalmayı başardı!

Bir önceki maçın başarılı  ismi Volkan ise, ani ataklarlarda  pas verse  gol olabilecek pozisyonları   çalımı tercih  ederek  doğmadan öldürdü.

Onur, Giray, Mustafa, Aykut, Henrique ve solbeke geçtikten sonraki futboluyla Olcan’ın arkadaşlarına oranla daha başarılı olduğu, maçın son yarım saatinde oyuna giren Maluda ise henüz hazır gözükmedi.
Müsabakanın Avusturyalı hakemi ise bence başarılı bir yönetim gösterdi.