Kasımpaşa galibiyetiyle yeniden sistemin içerisinde kalan Trabzonspor sahasında Alanyaspor’u konuk ederken iki takımda oyuna açık ve de hızlı tempoda başladılar.

Oyunda göze çarpan ilk olgu ise iki takımında orta alandan atağa çıkarlarken pas hatalarının yüzdesinin yüksek olduğuydu. Her iki takımda atağa çıkarlarken geri dönmek zorunda kaldılar. İki takımda gole yanaştı desek te Trabzonspor’un bekleri Serkan ve Marlon kendi kulvarlarından topla çıkıp rakip alanda hızlı pozisyon üretimine katkı sunamayınca haliyle önceki maçlarda görüldüğü gibi oyuna çıkan rakip defansın bekleri ile birlikte Trabzonspor’un kendi alanında rakip daha etkili göründü ve de ilk yarı Alanya spor iyi mücadele etti...

Her müsabakanın sonucu bloklarla ilişkili olup aralarındaki uyumum yeterliliği ile ölçülürken Alanyaspor maçına bakıldığında orta alan futbolculara nefes alma zamanı tanımadı. İleri uç futbolcuları da oyunun gidişatına göre ayaklarında top tutamazlarken sonuç skorboardda yazan rakamlardır.

Daha iyi koordine olmuş Alanyaspor yenilmeyecek takım mıydı? Yenebilirdik lakin Alanyaspor’un mücadele gücü daha ağır basınca birde kendi oyun kurgumuzu da rakibe kabul ettirmeyince, rakibin direnci her geçen dakikada arttı. Bu sonuca katlanmak zorunda kaldık ve de mağlup olarak büyük avantaj kaybettik.

Biz ne düşünüyorsak rakipte onu düşünüyordu, biz düşündüğümüzü tabelaya yazamadık rakip yazdırmasını bildi.

2-1 den sonra baskıyı arttırsak da rakip savunmada tam anlamı ile devreye sokunca sahadan mağlup ayrılan takım Trabzonspor oldu.

Alan savunması Alanyaspor’da bire bir mücadele Alanyaspor’da, oyuna katkı sunan ve de atağa çıkan futbolcular Alanyaspor’da, Bloklar arasındaki mesafeyi iyi kullanan Alanyaspor, fiziki üstünlüğü sahaya yansıtan Alanyaspor, ikili sıkıştırmalardaki üstünlüğü maçın bitimine kadar bırakmayan Alanyaspor galip gelende Alanyaspor.

Demek ki hiç bir maç kaidelerine göre oynamadan kazanılmıyor.

Yol kazası yapmadık oynayamadık. Oynayan kazandı.