Taşlar yerine oturmaya başlayınca güzel sonuçlar da beraberinde geliyor.
Daha önce de söyledim,Trabzonspor kadro kalitesi olarak ligin en iyisi. Bu takımın moral ve motivasyonu iyi olsun önünde hiç bir takım duramaz.
Oyuncuların kazanma arzuları, coşkuları, sahadaki yardımlaşmaları bu durumun en açık göstergesi. Ancak daha yolun başı olduğu unutulmamalı.
Bakıyorum da camiada ‘şampiyonluk’ kelimesini kullanılmaya başlandı.
Durun bakalım. Ne oluyor?
Evet, bu takım başarılı olabilir, inşallah olacak da. Ama şimdiden havaya girilirse bunun bedeli ağır olur. Geçmişte bunun örnekleri çok.
Bekleyelim, izleyelim,destek olalım. Her maça ayrı ayrı bakalım. Öyle erken havaya sokulursa ve beklentiler artarsa oyuncular üzerinde baskı hissedecek ve sonrası hayal kırıklığı olabilir. O yüzde şampiyonluk
kelimesi için çok erken ama bu takım iyi yolda bu gerçek.
Şimdi gelelim başlığı neden ‘parayı öde karşılığını al’ diye attığıma...
Herkesin bildiği bir gerçek. Yönetimin ve teknik heyetin işi bu süreçte çok zor. Özellikle de bu ekonomik tabloda.Şuan saha sonuçlarınıngüzel olmasının nedeni bence biraz da futbolculara yapılan ödemelere bağlı. Yoksa Sayın Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun dediği gibi, “Afrika’dan adamlar buraya Trabzonspor’un amblemine aşık oldukları için gelmiyorlar.”Parasını alamadığında herkes bir yerlere başvurmuyor mu?
Yerlisi de yabancısı da. Yani demem o ki ödemeler düzenli yapılırsa başarı bekleyelim. Yapılmazsa bence kimse başarıdan söz etmesin. Yapılması için de Trabzonsporluyum diyen herkesin elini taşın
altına koyması gerek.
Şampiyonluk çok özel ama kulübün ekonomik olarak sürdürülebilir hale gelmesi de çok önemli.Bunlar bir yana Karadeniz ekibinin önünde ligin 13. haftasında karşılaşacağı Fenerbahçe maçına kadar çok önemli maçlar var.Kimilerine göre basit bir fikstür görülebiler ama öyle değil.Hatırlayın daha dün Galatasaray’ı yendiğimiz zaman yine havaya girilmiş ve üst üste Alanya ile Göztepe mağlubiyetleri yaşanmıştı.
İlk maç Erzurumspor’a karşı. Sözüm oyunculara;Rakibi asla küçümsemeyin.Çünkü rakip alttan kurtulmanın derdinde.