Fenerbahçe maçında motivasyonu gasp edilen Trabzonspor, Kasımpaşa’ya konuk olurken iki takımda oyuna açık futbolla hızlı başladı...

İlk tehlikeli pozisyonu Kasımpaşa bulmuş olsa da iki takımda birbirleri ile denk mücadele içerisinde görüldüler.

Trabzonspor bir adım önde, doğru kapanmayı daha önde yaparken maçın ilk dakikalarında arzu ettiği atakları geliştirmedi ve de hızlı geçişlerde istediği tempoyu yakalamayınca orta alanda hızlı düşünüp hızlı ataklarla Kasımpaşa kalesine çok adamla inmede zaman zaman eksik kalan takımdı.

Fenerbahçe maçında da olduğu gibi Trabzonspor’un iki beki oyuna katkı anlamında kendi kulvarlarından çıkıp kanatlardan atak geliştiremedi. O kulvarları rakip bekler daha yerinde kullanıp atak geliştirdiklerinde oyunu fazla adamla Trabzonspor sahasına yıkarlarken haliyle bordo-mavililer kendi oyun kurgusunu rakibe kabul ettirme adına avantaj sağladı. Djaniny’in attığı golle büyük avantaj sağlayan Trabzonspor ikinci gole yanaşma arzusu ile mücadele ederken arkası topa dönük pozisyonda el konumunda iken Bitigen’in verdiği penaltı ile soyunma odasına 1-1’lik sonuçla ilk yarıyı tamamladı.

İkinci yarı başlar başlamaz, daha derli toplu daha organize ataklarla oyunu Kasımpaşa sahasına yıkan Trabzonspor üstü üstüne 4 tane net gol pozisyonunda topu filelerle buluşturmakta zorlandı. Gol geliyorum dedi ve oyunda üstünlüğü ele geçiren Trabzonspor iyi oynayamadığı maçta, rakipte Trabzonspor’la başa baş oynuyor görünümünde olsa da yine de böyle bir zamanda hatta şampiyonun maçlar bitmediği halde ilan edilmiş gibi algılatıldığı bu dönemlerde skorun önemi ortaya çıktı. Bu üç puan Trabzonspor’u sistemin içinde tutmak için çok çok önemliydi.

Bu liglerde umutlarının çoğunu yitirmiş takımların ne yapacakları öncesinden kestirilemediği için maçın görselliğinden önce alınacak puanların hesabı önemlidir. Yol kazasına uğramadan yenmek güzel.

Önceki maçlara bakıldığında Malatya maçında isyan, Galatasaray maçında isyan, Trabzonspor Fenerbahçe maçında isyan derken kazasız belasız isyansız üç puana uzanmak güzel oldu. Esas olgu budur. Öyle oldu böyle oldu Paşa’ya hafiften paşa tokadını! atmasını bildik. Daha çok maç olduğuna göre sistemin içerisinde kalarak önümüze bakacağız...