Açık söylemek gerekirse Alanyaspor karşısında Trabzonspor’un ortaya koyduğu mücadeleci futbol beni mutlu etti. En azından gelecek adına içime umut tohumlarını ekti. Ligde üst üste alınan kötü sonuçlarla dip yapmış, modu düşmüş takımı kısa sürede ayağa kaldıran İhsan Derelioğlu’nu kutlamak gerekli. Derelioğlu’nun sahaya sürdüğü 11, biri hariç tam yerindeydi. Derelioğlu bana göre Flavio tercihi yerine Hosseini’den yana kullanabilirdi. O da nazarlık olsun diyelim ve maçla ilgili birkaç kelam edelim.

Bu sezon ligin parlayan takımlarını başında gelen Alanyaspor karşısında Trabzonspor özellikle savunma ve orta alan organizasyonlarında iyi işlere imza attı. Özellikle sağ bekte Serkan ile orta alanda sorumluluk alan Pereira ne yalan söyleyeyim takımın en iyileri olarak ön plana çıktı. Serkan sağ beki bal yapan arı gibi işledi! Pereira ise orta alana öyle bir enerji yüklemesi yaptı ki yanındakilerini hep koşturdu. Portekizli oyuncu ilerlemiş yaşına rağmen sahada basmadık yer bırakmadı. A

lanyaspor’un her atağa çıkışında ise bir duvar gibi Abdulkadir Parmak’ı karşılarında buldu. Ekuban’ın hazır olmadığı bir gerçeğini de Alanyaspor karşısında gördük. O eski hızı, o gücü kalmamış doğal olarak. O Abdulkadir Parmak gibi nedense dönemedi. Virüs bir hayli kendisini etkilemiş. Ama iyi niyetiyle mücadele etti. Elinden gelenin en iyisini yapmak için didinip durdu. Alanya gibi kanatları iyi kullanan bir takımın o bölgelerde hareket alanlarını daraltmak Trabzonspor’un sahadan puanla ayrılmasında en önemli etkenlerden biri oldu. Burada Serkan Asan ve Kamil Ahmet’in hakkını teslim etmek gerekir. Görevlerini eksiksiz yerine getiren iki isimdi.

Beni dün akşam bir sevindiren birde üzen iki isim vardı. Sevindiren Yusuf Sarı’nın dönüşü. Maça girdikten sonra takımı hareketlendirmesi. Üzen ise Abdülkadir Ömür oldu. Bu sütunlardan çok kez kendisini eleştirdik ama sahayı sedye ile terk etmesi içimizi acıttı. Umarım ciddi bir sıkıntısı yoktur. İnanıyorum ki aramıza daha güçlü dönecektir.

Sonuçta Trabzonspor iyi mücadele ettiği maçtan bir puanla ayrıldı. Galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Bordo- Mavililer’de gidişat iyi değil. İnşallah kanayan yaraya Abdullah Avcı ve pansuman olur. Bizde onu ayakta alkışlarız.