Sonuçları öncesinden bilinmeyen maçlar vardır.

Bu maçlar, oynamaya hak kazanan takımlar için, temsil ettikleri şehirdeki taraftarları için, bir davaya baş koyan yöneticiler için. tüm heyecanları bünyesinde toplayan maçlardır.

Dememiz odur ki; Maçlar başlamadan önce çoğu spor kamu oyu takımların kağıt üzerindeki oyuncu guruplarına, hatta teknik kadro üzerinden kimin bir üst lige çıkacağının analizlerini yaparlar. Oysa ‘adı futbol deriz’ futbolda her şeyin var olduğunu da unutmamak lazımdır... Hekimoğlu Trabzon FK, bir şehir takımı olan Erzincanspor’u 2-0’ın rövanşında 3-0’lık sonuçla eleyebiliyorsa, Hekimoğlu adına kararsızlık sendromu ortadan kalkmıştır demenin bir mahsuru yoktur kanısındayım.

Henüz bu ligde yeni olmasına rağmen göstermiş olduğu mücadele ile ağır koşullar içerisinde kısa zamanda büyük işlere imza atabilmiştir.

Bu tür maçlarda maç başlamadan, 90 dakika bitmeden, hakem son düdüğü çalmadan galip gelen yoktur.

Türk futbolunda çok örnekleri vardır...

Nice takımlar yüksek maliyetlerle kadro oluşturarak yarışa girmişler. Oysa mütevazi rakamlarla kurulan takımlara ilk turlarda elenmişlerdir.

Söylenmek istenen şudur ki; O gün geldiğinde birlikte davalarına olan inançlarını daha üst seviyede tutabilen, kazanma arzusunu duyguları eşliğinde mücadelelerine yansıtabilen takımlar rakiplerine kendi yollarından yürüyeceklerinin sinyallerini maç boyunca hissettiren olarak bir adım önde olacaklardır.

Bunun içindir ki Kocaelispor’un ne kadar şansı varsa Hekimoğlu Trabzon FK’nın da o kadar sansı vardır.

Yeter ki, zor saatler içerisinde geçecek olan bu maçın stresine kapılmadan, maç başında gelişebilecek olaylara takılmadan, sonuna kadar mücadeleyi sürdürme gayreti içerisinde olmalarıdır.

MUSTAFA AKÇAY...
Oda bizim değerimizdir...

Haklı olarak oda galibiyet için elinden geleni yapma uğraşı içinde olacaktır.

Kariyerinde bu tür maçlardaki başarısı da ortadadır.

Trabzonlu olarak tabi ki gurur duyarız..

Oysa Hekimoğlu Trabzon FK’nın teknik direktörü bence daha şanslıdır. Zira bu tür maçlardır hocaların kariyerine kariyer katan!

TEŞEKKÜRLER CELİL HEKİMOĞLU
Trabzonspor içinde bir şans oldunuz.

Ofspor’a da Yomraspor’a da... Tüm amatör takım başkanlarına yöneticilerine teşekkürler.

Her Trabzonlu gencin hayalini Trabzonspor süsler.

Trabzonspor’da yıldızlaşan futbolcuların her birinin ayrı ayrı takımlarda bir hikayeleri vardır.

Trabzonspor kendi bünyesinde tutamadığı futbolcular için saydığım takımlar kategorilerine göre yine Trabzon’da ailelerinin yanında ara akademi olarak tabir edilen bu takımlarda gelişim yaşıyorlar.

Bu hizmette Hekimoğlu Trabzon’un sunduğu katkı ayrı bir güzelliktir.

Takım sahibi olmak, bu gençlerin geleceklerine ışık tutmak, esas işlerinin uzaktaki bulanık görünenleri değil de, yakınlarındaki berrak olanı göstermek adına uğraşlarınızdan ötürü. Yeter mi yetmez mi yine de teşekkür ediyorum. Sağ olun

TRABZONSPOR YÖNETİMİNİN ZOR GÜNLERİ
Yıllardır özlediği hedefe ulaşamayan Trabzonspor’da her yıl olduğu gibi hummalı bir transfer süreci yaşanıyor.

Tüm sporseverlerin gözü Başkan Ahmet Ağaoğlu ve de yönetiminin yapacağı transfere kitlenmişken, artık Trabzonspor taraftarları her sezon başı söylemiş oldukları ‘şunu aldık, alacağız, onu gönderdikten’ ziyade sezona belirtilen kadro ile başlanılmasını istiyor ve de bekliyor.

Her yönetime verilen bir süre vardır.

Eğer ortada bir başarı varsa Trabzonspor kongre delegeleri başarıyı yakalayan yönetimleri ayrı bir yere koymasını da biliyor. Zamanı geldiğinde de güvenoyu alması için ‘sandıkta buluşalım da diyebiliyor.’

Konu şudur ki; Ahmet Ağaoğlu yönetimi geçen sezon başı transferlerini yerli yerinde yapamamıştır.

Newton’u takımın başına getirmekle hata yapmıştır. Devre arası transfer mevsimini yerli yerinde yapamamıştır. Abdullah Avcı ile bir ivme kazanmıştır. Bu ivmede şampiyonluk yolunda yürümeye yetmemiştir. Şimdi kendi oynatacağı oyun sistemine uygun futbolcuları belirleyecek hoca takımın başında.

Her gün yeni bir arayış içerisinde futbolcular gündeme geliyor.

Evet, Trabzonspor’un bir borç yükü vardır. En azından asgaride hocanın isteklerine cevap verebilmekte yönetimin işidir. Sık dokuyup ince elerken geçtiğimiz sezonun hataları yapılmamasını dilerim. Yönetim içerisinde ufak tefek kopmalar olsa bile! Oda başkanlık odasında kalsın...