Trabzonspor’da bu sezon her alanda işler tıkırında gidiyor. Özellikle şampiyonluk için ‘bu iş bitti’ havasında kesinlikle olunmaması gerektiğine inanlardanım. Çünkü bu gibi durumlarda rehavetin en büyük düşman olduğu kanısındayım. Benim gibi aynı düşünceyi teknik direktör Abdullah Avcı’da benimsiyor ki “Maç maç gidiyoruz. Henüz kupa kaldırmadık” söylemlerini ısrarla dile getiriyor. Aslında bu duruma en güzel örneği geçenlerde Premier League’de Trabzonspor gibi en yakın rakibi Chelsea’nin 10 puan önünde lider durumda bulunan Manchester City teknik patronu Pep Guardialo verdi. Muhabirin, “Şampiyonluğunuz hayırlı olsun” sorusuna İspanyol teknik adam, “Madem öyleyiz kupamızı verin bizde Hawaii’ye tatile gidelim” diyerek ince ama anlamlı bir cevap verdi. O nedenle dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Biz maç maç bakalım aynı ciddiyetle yolumuzda ilerleyelim. inşallah sezon sonunda hep birlikte bayramı yaparız.

ZOR TERCİHLER BAZEN MUTLU EDER!

Her teknik adamın bana göre şampiyonluktan sonra en büyük mutluluğu alternatifli bir kadroya sahip olmaktır. Hele ki 2 yıldır tüm Dünya’yı  adeta esir alan virüs belasının  olduğu dönemi de hesaba katarsak geniş kadro teknik adamlar için ballı börektir. Abdullah Avcı’yı bu nedenle çok iyi anlıyorum. Eksik bölgelere takviye yapılması konusundaki ısrarına hak veriyorum. Allah için yönetimde Avcı’nın bir dediğini ikiletmeyerek üzerine düşeni şartsız koşulsuz yerine getiriyor. Belki şuanda Trabzonspor’un en çok ihtiyaç duyduğu tek mevkii bana göre sağ ayaklı stoperdir. Bu konuda da yönetim yoğun mesai harcıyor. O da olursa tadından yenmez.  Kimileri teknik adamların alternatifli kadro tercihlerinde kendisine sıkıntı yaratır düşüncesinde olabilir. Ancak şu bir gerçek ki Avcı gibi idealist bir teknik adamları zor tercihler mutlu eder. Çünkü  eldeki malzemeden en iyi işçiliği çıkarmak ister. Şimdi olduğu gibi.

BIRAKIN ŞU ÇOCUĞUN YAKASINI

Herkes Hüseyin Türkmen’i kendisine dert edinmiş. Çocuk ağzıyla kuş tutsa da  ne yazık ki bir çok kesime yaranamıyor. Yaranacak da değil. Çünkü fikirler kafalarda sabitleşmiş, kendi bildikleri ve doğruları önemli.  Hüseyin Real Madrid’e transfer olsa da aynı türküyü söylerler. Davulda ellerinde tokmakta. Ben kendimi Hüseyin’in yerine koyuyorum valla işin içinden çıkamıyorum. Her top ayağına geldiğinde tribündeki homurdanmalar ister istemez çocukta bir tedirgin hava oluşmasına neden oluyor. Bunun getirdiği panik onu hataya sürüklüyor.  Benim değişmez fikrimdir kendi öz değerlerimize sahip çıkmamız ve Trabzonspor formasını giyen her oyuncunun değerli olduğu. Hüseyin Türkmen’de bunlardan biri. Bırakın çocuk işini yapsın bırakın Trabzonspor’a kafası rahat bir şekilde katkısını sunsun.

VİSCA ASLA PİŞMAN ETMEZ

Türkiye Süper ligi’ne son 10 yıla damgasını vurmuş 3 futbolcu bana sayın derseniz abartısız bir tanesi Edin Visca derim. Bir oyuncu düşünün hem aynı tempoda oynayıp aynı istikrarı sağlıyor ve takımına gol atıp asist yaparak katkı sağlıyorsa takımının en önemli silahıdır. Visca’da bu tipte bir oyuncu. Orta alanın her yerinde değerlendirilecek bir yapıda futbolcu. Trabzonspor için bu sezon değil kendi birkaç sezon için büyük bir kazanç. Bana göre Bordo-Mavili yönetim transferde Visca’yı kadrosuna dahil ederek hedefi 12’den vurmuştur. Şimdi soru şu. Sivasspor maçında Visca 11’de görev alırsa kim kenara çekilecek.

Kural gereği 3 yerli oyuncu Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen ve Dorukhan’ın zorlu maçta görev alacağını düşünürsek Abdülkadir Ömür kenara çekilir Visca’ya o kanatta yer açılır. Fakat Avcı özellikle 10 numara pozisyonunda eski günlerini andıran performans sergileyen Abdülkadir Ömür’ü bu bölgede kullanabilir ve Bakasetas’ı yedek kulübesinde bekletebilir. Bir gerçek var ki Yunanlı oyuncu sakatlık sonrası eski formunu yakalamadığı gerçeğini de göz ardı etmeyelim.

HAMSİK’İN MAÇI OLUR

Trabzonspor’un en önemli oyuncularından biri hiç kuşkusuz Marek Hamsik’tir. Onu izlemek yaptıklarını görmek tribündeki bizler için büyük keyif arkadaşları içinde önemli bir ders niteliği. İlerlemiş yaşına rağmen sahada en çok koşan o, en fazla topa sahip olan o oyunu iyi okuyup mükemmel sezisiyle takımına katkı da bulunanda o. Ben her zaman “Keşke Hamsik gibi bir oyuncu daha Trabzonspor’da olsa” derim. Benim gibi düşünen bin değil, milyonlarca Trabzonspor taraftarının da olduğunu bilirim. Yani diyeceğim o ki Sivasspor maçında yine Slovak futbolcuya büyük iş düşecek. Maçın kilit adamı yine o olacak. Özellikle hücum hattındaki pas trafiğini sağlayacak olanda, maçın gidişatını da belirleyecek olan da kendisi.

DAHA GÜÇLÜ DÖNECEKTİR

Abdulkadir Parmak Kayseri’ye gitmesi benim içinde şaşırtıcı bir durum oldu. Gerçekten yetenekleriyle Trabzonspor’a çok katkı sağlayacak bir oyuncu olduğunu düşünüyordum. Sakatlık onunda başının belalısı oldu güçlü bir şekilde geri dönemedi. Birde onun önünde şans bulanlar fırsatları değerlendirince iyiden iyiye koptu. Oynamak her futbolcu ister, sahada katkı yapmanın hazını yaşamayı amaçlar. Bu sezon için Abdulkadir Parmak için Trabzonspor’da tren kaçmış olabilir ama Kayserispor’da yeniden eski kimliğine kavuşarak inşallah şampiyon takımına daha güçlü geri dönüş yapacaktır.