İki haftalık milli maç arasında tekrar ligimize döndük, özlemişiz… Haftanın en önemli karşılaşmasında her hafta hedefine bir adım daha yaklaşan Trabzonspor’un Beşiktaş karşısında özellikle ilk yarı adeta sahada olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Milli maç arasında teknik direktör değişikliği yaparak Trabzonspor deplasmanına yeni bir başlangıç, heyecan ve motivasyon ile gelen Beşiktaş özellikle ilk yarı sahaya çok iyi yayıldı. Sahaya eski sisteminden farklı olarak  3-4-3 sistemi ile sahaya çıkan Beşiktaş özellikle Ghezzal ile çok etkili atak versiyonları gerçekleştirdi. Özellikle ilk yarı Trabzonspor orta sahasının son derece etkisiz oluşu Beşiktaşlı oyuncuların Trabzonspor ceza sahası alanı içinde pozisyona girmesine sebep oldu.

Trabzonspor da haftalardır sahanın en iyilerinden olan Nwakaeme son derece etkisizdi. Trabzonspor adına Djaniny net gol pozisyonundan yararlanamazken Batshuayi’nin ilk yarı penaltı olabilecek pozisyonunu var sisteminin es geçmesi Trabzonspor adına kötü geçen ilk yarı da tek olumlu hareket oldu.

İkinci yarı Cornelius değişikliği ile oyuna müdahale eden Avcı her ne kadar değişiklik ile golü de bulsa da Trabzonspor orta sahasına çözüm bulamadı. Bakesetas ve Ömür ile son derece dirençsiz bir görüntü ortaya koyan Trabzonspor orta sahasını, Beşiktaş’ın özelikle Rosier ve Ghezzal ile gerçekleştirdiği ataklar adeta sürklase etti. Kaçan penaltıdan hemen sonra beraberliği yakalayan Beşiktaş takımına teknik direktör değişikliğinin sahaya yayılma ve motivasyon anlamında henüz daha erken olmakla birlikte anlam kattığı aşikar. Avcı’nın Bakasetas değişikliği oyun üstünlüğünü çok daha erken kaybeden Trabzonspor da çok geç kalınarak yapıldı.

Trabzonspor’a milli maç arasının iyi gelmediğini rahatlıkla diyebilirim. Rize karşılaşmasında ki kötü futbol Rize de kalmamış. Futbol da dün yok bugün var, rehavete yer yok, arada inişler çıkışlar olabilse da her an aynı ciddiyetle mücadeleye devam ederek istikrarı yakalamak gerekiyor. Önümüzde ki hafta ki Gaziantep karşılaşması hazırlıklarına hemen bu gece Trabzonspor başlamalı.