Aynı amacı güden kimseler arasındaki çekişme, yarışma, yarıştır.

Rekabetin olduğu her yerde başarılı olmamak için hiçbir sebep yoktur. Başarıyı yakalamak kolay değildir. Fedakarlıklar ister, zaman ister, disiplin ister, huzur ister, psikoloji olarak hazır olmak ister.

Trabzonspor, Avcı hocanın gelişiyle birlikte bir ivme yakaladı. Bu yakalanan ivme rekabetin fazla olmadığı için, oyuncu bazında süreklilik teşkil etmedi. 

Rekabetin oluşması için oyuncu kadrosunun hem geniş hem de süreklilik arz etmesi gerekir. Oyuncu grubunun da buna hazır olması kaçırılmazdır. Bu nasıl olacak? işte şimdi tam samanı. Transfer ayı geliyor. Takıma alınacak ve katılacak oyuncuların hem Türkiye’yi hem de Süper Lig’i iyi tanımaları gerekiyor. Bunun için alınacak oyuncuların Süper Lig’den ve 1.Lig’den alınması Trabzonspor için iyi olacağı kanısındayım.

Yıllardır futbolun içinde olan birisi olarak her kategoride teknik adamlık yaptım. Şuan itibariyle son yıllarda yorumculuk yaparak sürekli futbolla yatan futbolla kalkan insan olarak, artı Karadenizli olarak bazı isimler vermek istiyorum. 

Hem Türkiye’de hem Avrupa Liglerini sürekli izleyen bir teknik adam olarak önerilerim şöyledir;

Yurt dışından alınacak oyuncuların Portekiz, Fransa 2.Lig ve Polonya Ligi’nden alınması doğrultusunda gözlemlerim var. Trabzon’a uyumlarından ötürü…

Türkiye Lig’inden ise vereceğim isimler ve mevkileri şöyledir; 

YABANCI OYUNCULAR: 
Baiano(Ç.Rizespor) sağ kanat,
Koita(Kasımpaşa) forvet,
Thelin(Kasımpaşa) forvet,
Pedro Henrique(Kayserispor) orta saha, santrafor

TÜRK OYUNCULAR:
Salih Uçan (Alanyaspor) orta saha,
Tayfur Bingöl (Alanyaspor) sağ kenar, orta saha,
Halil İbrahim Pehlivan(Gençlerbirliği) sol bek, sol stoper,
Erdem Çetinkaya(Ankaraspor) santrafor,
Metehan Mimaroğlu(Altınordu) sağ ve sol kanat, hücum,
Uğur Can Semizoğlu(Eskişehir) sol kenar oyuncusu.

Bu oyuncuların boylarının da uzun oluşları takım için avantaj teşkil edeceği düşüncesindeyim.

Nedenine gelince duran topların, yüksek topların çok kullanıldığı ülkemizde takımın lehine olarak görüyorum. 

İsimleri yazdığım oyuncuların çoğunun şampiyonluk hayalleri süslediğini de düşünüyorum. Hedefleri olan oyuncular olarak ilgimi de çekiyorlar.

Hem Avcı hoca ve ekibi hem de İhsan Derelioğlu hocamın da yakından tanıdığı oyuncular olarak da düşünüyorum. Trabzonspor’a da katkılarının üst düzey olacağından hiç şüphem yok. Şampiyonluk için iskelette takımda korunmalıdır. 

Transferde ince eleyip sık dokumak da önemlidir. En önemlisi de oyuncuların duruşları ve kişilikleridir.