Trabzonspor’un Yeni Malatyaspor maçı 2021-22 sezonunun başlangıcı ancak üçüncü ciddi sınavıydı.

Öncelikle sakatsız, seviyeli ve hakkaniyetli bir lig olmasını temenni ediyorum.

Fırtına, Molde maçı kadrosundan tek değişiklikle çıktı Malatyaspor karşısına. Serkan kulübeye çekilirken, sanki maç deplasmanda değil de içerde gibiydi.

Trabzonspor 3.ve 11. dakikada 2 şık golle maça başladı. 29.dakikada atılan üçüncü gol ise tam derslikti.

Malatyaspor’un ciddi şekilde geldiği, önde çok kalabalık olduğu pozisyonda, topu kapan, uzun vurmayan Trabzonsporlu oyuncular ısrarla ayağa oynayarak, Nwakeame’nin güzel ara pasıyla golü buldu.

32. dakikada yediğimiz gol ise iki beke yazılır desek yeridir.

Sol bek İsmail’in önünden yapılan orta, sağ bek Peres’in rakibini kaçırmasıyla yenilen gol.

Serkan’ı bu konu için eleştirenler tecrübeli Peres’e, henüz hazır bir görüntü vermeyen İsmail Köybaşı’ya biraz göz gezdirirlerse sevinirim.

Malatyaspor defansı çıkarken, rakibi ofsayt a düşüreyim derken, kanat ataklarında yerleşirken yaptığı hatalarla ilk yarıyı 4-1 geride kapattı.

İkinci yarı Trabzonspor’un yeni transferi Cornelius, Parma’dan takım arkadaşı Gervinho ile değişiklik yaparak ilk kez bordo-mavili formayı giydi.

45 dakikalık izlenimim önde iyi bir duvar olan, topu sağlam koruyan, defans arkasına güzel koşular yapıp, rakibi çok rahatsız edebilen profil.

Takımımız geçen maçlara nazaran daha hazır göründü.

Kaleciyle ayağa oynayan, bol pas yapan, önde hareketli bir ofans gücü sahadaydı.

Dün akşamın iyisi Hamsik ve Berat gereksiz geri oynamak yerine daha çok öne oynayıp, inisiyatif alırlarsa rakibi daha çok zorlarız.

Şunu da belirteyim, Avcı oyuncu değişikliklerinde biraz geç kalıyor gibi.

Hafta içi Avrupa maçımız var, 66.dakikada maç 5-1 olduktan sonra neden özellikle orta saha üzerinde rotasyona gidilmedi.

Unutmayalım ki pandemi nedeniyle 5 oyuncu değişikliği önemli bir avantaj demek.

Herkesin hazır olması daha sonraki maçlar için çok önem arz ediyor.

5-1’lik Yeni Malatyaspor maç sonucu Trabzonspor’umuza Roma maçı öncesi hem idman hem de çok güzel moral oldu. VAR’daki hakemleri kutluyorum.