Yaklaşık 25 bin nüfusa sahip Norveç’in Molde şehri, Norveç Ligi’nde 33 puanla lider. Ligde 15 maç oynamış 3 beraberlik almış 2 kez mağlup olmuş. Liginde 39 golle en çok gol atan, son 10 yılda 8 kez Avrupa Kupalarına katılmış başarılı grafiğe sahip bir takım. Trabzon’daki maçta da özellikle ofans anlamında bu istatistiğini görmüştük. Kontratağa çok hızlı çıkıp, çok çabuk düşünüp, sonuca gitmişlerdi fakat aynı şeyi defansı için söyleyemeyiz. Trabzonspor hazır olmamasına rağmen daha çok topla oynayıp, sonuca rahat gidip, son dakikada penaltıdan yararlanamayıp galibiyeti kaçıran taraftı.

Ve dün gece. Trabzonspor, Trabzon’daki kadronun aynısıyla sahaya çıktı. Maç başlar başlamaz Trabzonspor İlk maçta olduğu gibi topa hakim olan, atağa daha sistemli bir şekilde çıkmaya çalışan,tecrübeli takım görüntüsü verdi. Molde’nin planı ise daha çok bizim 2.ve 3.bölgedeki top kayıplarımızdan yararlanıp hızlı bir şekilde kontratağa çıkmaktı. Tabi bu planı onların daha çok etkili oldukları kanat olan soldan yani bizim de eksik olduğumuz sağ kanadımızdan uygulamaya çalıştılar. Sağ bekte oynayan Serkan’ın hem yer tutma, hem rakibe girme anlamında eksik olması, önünde oynayan Gervinho’dan da defansif anlamda yardım alamaması, o kanadın aksamasına yol açtı. Bu aksaklığı gören Avcı, bazen Djinany’i bazen Berat ve Edgar’ı daha çok Serkan’a yakın tutarak problemi halletmeye çalıştı. Özellikle ilk yarının 2.çeyreğinde rakibin net pozisyonları uyarı niteliğindeydi. Son çeyrekte Trabzonspor’da Gervinho’nun serbest adam gibi oynaması, Djinany’in kanada çıkması,orta alandaki oyuncularımızın yer değiştirerek temaslı hızlı oyunu tercih etmesi rakibi bozdu. İlk yarıda net olmasa da pozisyonlar bulan, topla oynayan taraftık.

2.yarıda oyunun savunma anlamını halleden sağlam bir Trabzonspor, sağlam bir Serkan vardı. 57.dakikada yediği gole kadar topla oynayan taraf ev sahibiydi. Hazırlık maçında ve ilk maçta olduğu gibi idmanlarda çalıştığımız şekilde yine kornerden golü bulduk. Golden sonra rakibin dengesi, tarzı bozuldu ve roller değişti. Gole ihtiyacı olan Molde, yerleşmiş savunmaya pozisyon bulmakta zorlandı. Kontrataklarla daha etkili olan taraf ise Trabzonspor oldu. 80.dakikadan sonra ayağa oynayıp oyunu soğutan Tabzonspor, dakikalar ilerledikçe tecrübesini konuşturdu.85 .dakikada Bruno Perezle net bir pozisyondan yararlanamadı. Maçın uzatmalarında da daha ciddi olaydık 2’yi bulabilirdik. İnşallah atamadığımız pozisyonları aramayız derken uzatmanın son saniyesinde golü yedik, maç uzadı. Pozisyon öncesinde Berat düşür diye içimden geçti, düşürmedi, ne yazık ki gerekli yerlerde faul yapmayı öğrenemedik.

Uzatmanın ilk yarısında daha çok yerlilerle kurulu bir Trabzonspor sahadaydı. Psikolojik üstünlük son dakika golü atan Molde takımına geçti. Yorulan Djinany, Gervinho, Hamsik ve Nwakeame gibi tecrübeli oyuncuların yerine gençler takımımızı diri tuttu. 108.dakikada Yusuf’la net bir pozisyondan yararlanamadık. Rakibin 118.dakikada Yusuf’a yaptığı faule dikkatinizi çekerim. Biz bunu 90+6 da yapsaydık maç uzamazdı. Penaltılara gitmezdi.

Olsun, penaltılarda da Uğurcan ben daha transfer olmadım dedi. Son noktayı ise geçen seneyi şanssız sakatlıkla geçiren Norveçli oyuncumuz Trondsen koydu. Molde’yi penaltılarla eledik.

Tebrikler Trabzonspor, Roma ve Mourinho bizi bekle.