Trabzonspor hafta içi oynadığı Giresunspor karşılaşmasının ardından oynamış olduğu Galatasaray karşısında galip gelerek yeniden rotasına emin adımlarla ilerlemeye devam etti.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Galatasaray yaklaşık 30 dakika Trabzonspor’u yarı alanından çıkartmayarak müthiş bir baskı kurdu. Son haftalarda yaşanılan üst üste 2 mağlubiyetin etkisi ile Galatasaray adeta yeni bir başlangıç hedefi ile maça çıktı. Trabzonspor ilk yarı adeta sahada yoktu. Giresunspor maçının son dakikalarından kurtulamamış bir görüntü vardı. İkinci yarı ise sahada bambaşka bir Trabzonspor vardı. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Trabzonspor ikinci yarı yapmış olduğu kombine ataklar ve baskı ile Galatasaray defansını sürklase etti.

Bakasetas’ın müthiş golü ile beraberliği yakalayan Trabzonspor yine baskı kurduğu anlardan Taylan’ın büyük hatasından galibiyeti yakaladı. Uğurcan’ın yaptığı müthiş kurtarışlar adeta Trabzonspor’u ayakta tuttu. Galatasaray takımı son haftalarda ne olursa olsun kötü bir görüntü ortaya koysa da Trabzonspor’a karşı büyük bir motivasyonla oynadı ve 1-0 öne de geçti. Trabzonspor ise özellikle ikinci yarı ortaya koymuş olduğu performansla geriden gelip galip gelmesini bildi.

Şampiyonluk yolunda galibiyetler de, mağlubiyetler de, puan kayıpları da olacak ama Trabzonspor için son kazanılan Galatasaray deplasmanı son haftalarda rotadan az da olsa sapma eğilimleri gösteren Trabzonspor’u yeniden emin adımlarla rotaya soktu.