İnsanların yaşantısındaki en önemli kelimelerden biri sabırdır.Sabretmesini bilmeyen insanların yaşantısında sürekli olarak eksiklikler, tedirginlikler, olayların sonrasını düşünmeden erkenden atılan adımlar,genellikle çoğumuzu farklı ve bilinmeyen yerlere doğru götürürler. Bu bilinmeyenlerde bizleri olduğumuzun dışına çıkarır ve bizlere sürekli olarak yanlışlar yaptırır. Bu yanlışları düzelteyim derken üstüne yanlışlar tekrar eklenerek kartopu gibi büyürler sonucunda da kartopu çığ olur ve altında kalırız.
İnsanların en önemli özelliği düşünmeleri,ekibiyle birlikte veyahut inandığı insanlarla yaptıkları karşılıklı görüşmelerle doğruyu bulma yolunda adım atmalarıdır. Sabretmeyen, acele karar veren insanlar her zaman için hata yapmaya açıktırlar. Futbol takımlarında, bir yöneten, bir idare eden, bir de çalıştıran grup vardır. Şimdi baktığımız zaman Trabzonspor kulüp olarak iyi yönetiliyor,
iyi idare ediliyor, mücadeleyi şartlar ne olursa olsun iyi çalıştıran bir grup var. Bir söz vardır; “Evdeki hesap bazen çarşıya uymaz.”
Bu kadar eksikler olmasına rağmen Trabzonspor teknik kadrosunun hiçbir zaman bu eksiklerin arkasına sığındığını görmedim. İki sezondur iyi çalıştıran bir teknik kadro var. Yıllar sonra Avrupa kupasına katılmak, yıllar sonra yurt dışına oyuncu transferini yaptırmak, geçen sezon ve bu sezon hep üstlere oynamak, yeni oyuncularla ve kadroda bulunan çoğu oyuncunun yabancı, yerli, milli takımlarda görev yapmaları iyi çalıştıran bir teknik kadronun ürünüdür.
Yapılan bazı eleştiriler dozunu arttırınca bende bir teknik adam olarak tecrübeli, deneyimli, görmüş, geçirmiş bir insan olarak sevgili Ünal hocama SABIRLI olmasını söylüyorum.
Hocam, sabır her şeyin başıdır, ilacıdır. Sende bunu yapacak düşünce ve yüreğin olan biri olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim.
Trabzonspor doğru ve iyi yolda emin adımlarla yoluna devam ediyor. İlk yarıda kalan dört lig maçında ve Türkiye Kupası maçlarında sana ve ekibine başarılar diliyorum.
İpi en önde göğüsleyeceğine yürekten inananlardanım. Şimdi sıra yaptığım bugüne kadarki başarılı işi aynı düşünce ve azimle üstüne çıkarak devam etmendir.
Sana ve ekibine SABIRLAR diliyorum.
İyi çalışmalar. Başarılar.