Değerli futbolseverler Trabzonspor’umuzun bu sene yaptığı ve yapacağı transferleri sizler için adım adım değerlendireceğim. Bu hafta değerlendireceğim ilk futbolcu yeni transferimiz, bize sağ bekte kalite ve güç katacak olan Jens Stryger Larsen. Öncelikle kimdir bu Larsen?

Larsen 21 Şubat 1991 yılında Danimarka’nın Sakskobing kasabasında doğdu. Profesyonel futbol kariyerine Bröndby’nin U17 ve U19 takımlarında forma giyerek başladı. Bröndby takımının A takım seviyesine yükselerek potansiyel kariyerine tırmandı. 2013 yılında bir başka Danimarka takımı olan Nordsjaelland’ın 900 Bin Euro bedelle kadrosuna kattığı oyuncu, verim anlamında kalite sıçratan yeteneği sayesinde farklı kulvarlara yöneldi.

Avusturya takımı A.Wien’in dikkatini çekerek tam tamına 1 yıl sonra Avusturya’nın yolunu tuttu. A.Wien’de olgunlaşmasının verdiği güçle tüm gözde takımların devreye girmesini sağladı. Ayrıca en büyük hayali Danimarka Milli takımı formasını giyip ülkesi adına başarılı maçlar çıkarmak olan futbolcunun bu hedefi de kolayca gerçekleşti.

2017 yılında İtalyan kulüplerinin transferde aranılan en gözde futbolcusu oldu ve İtalya’nın köklü kulübü Udinese 1 milyon Euro gibi cüzi bir bedelle oyuncuyu kadrosuna kattı. Oyuncudan zaman zaman yedek zaman zaman da as ayrımı gözetmeksizin yararlanan Udinese, Larsen’in Danimarka Milli takımının 2018 Dünya Kupası’nda ve 2020 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği yüksek performansı sayesinde takımına gelen transfer tekliflerini arttırdı.

3’lü defans oynayan takımlarda genelde 3’lüye geride bolca yardım eden, 4’lü orta sahada ise modern ve kanat bek gibi varyasyonları sıkça gösteren Larsen, şimdi huzuru Karadeniz’in hırçın ama umutlu dalgalarında bulacak.

Yeri geldiği zaman Peres ile sağ bekte, yeri geldiği zaman da sol bekte çok yönlü oynayabilmesi bizim için bulunmaz bir nimet olacaktır. Hem sağ bek rotasyon havuzunda Peres ile gireceği rekabet takımımıza olumlu yansıyacak, hem de Cornelius gibi bir diğer Danimarkalı oyuncumuz ile adaptasyonu başarıya katkı sağlayacaktır.

Değerli futbolseverler haftaya kaldığım yerden transfer analizlerine devam edeceğim.