SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Koronavirüs vakalarından kaynaklı ölümlerin 16 bine yaklaştığı Türkiye’de hastalığın tedavisinde kullanılan kan sulandırıcı ilaçların bulunması neredeyse imkansız hale geldi. Bilim insanlarının, kan sulandırıcı ilaçların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının hayatta kalma şansını yükseltebileceği tespitinin ardından ilaçlar yok satar oldu.

DEPOLARDA DA YOK
Hastanelerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavisinde kullanmak üzere toplu alımlar yaptığı kan sulandırıcı ilaçlar ecza depolarında da tükenme noktasına geldi. Kan sulandırıcı ilaçların Covid-19 hastalarında pıhtılaşma sonucu meydana gelen ölümleri azalttığına yönelik araştırmalar ise durumun sebebi olarak gösterildi.

SORUN ÇÖZÜLECEK
Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız da, “Hastanelerin bu ilaçları yoğun bakım ve yatan hastalarda kullanıyor olması piyasalardaki ilaç stoğunu etkiledi. Bizler de eczacılar olarak depoda bu ilaçları bulmakta güçlük çekiyoruz. Ancak durum gerekli makamlara iletildi ve en kısa sürede çözüme kavuşturulacağına yönelik inancımız tam” dedi.

Editör: Haber Merkezi