SELAY SAYKAL - KARADENİZDE SONNOKTA

PANDEMİYLE MÜCADELE

 Trabzon'da Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından Pandemide virüs bir adım önde mi? konulu söyleşi düzenlendi. KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın ile KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Öztürk katılımcılara Covid-19 salgınında yaşanan süreçler ile pandemiyle mücadele hakkında bilgi verdi.

AŞI OLUNMASI LAZIM

 Aşı karşıtlarının salgınla mücadeleyi sekteye uğrattığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Aşı karşıtları yanlış bilgiler yayarak toplum sağlığına büyük zarar verebiliyor. Aşı olmamak, maske takmamak bireysel bir hastalık değil ve bu salgında bireysel bir haktan söz edilemez. Salgınla mücadelede en büyük silahımız aşılardır ve bu savaşı kazanmak için herkesin aşı olması lazım.” dedi.

TEDBİR ALMALIYIZ 

Prof. Dr. Kurtuluş Öztürk ise, “Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) aktarmasına göre, bizler 5 ila 10 yıl arasındaki dönemlerde yeni virüslerle karşılaşacağız. Bu salgını bir an önce atlatıp yaşadıklarımızdan ders almalı ve gelecekte olabilecek yeni salgınlara karşı tedbirlerimizi erkenden geliştirmeliy iz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi