Dün Yavuz Selim’de Yolspor-Özdilspor ve Akçakale -Erdoğduspor karşılaşmaları oynandı.. Ne yalan söyleyeyim aklım Şalpazarı-Bahçecik ve Büyükliman-Akçaabat Sebat maçlarında idi.
Hele o Yolspor’un oyununu gördükten sonra!..
Ben Yolspor’un garanti oyununu sevmedim!.. Evet gollerini art arda attı. Evet oyunu orta alanda sıkıştırıp kanatları çok iyi devreye soktu. Ama yok ya.. Oyuncuların hırsını, Mehmet Hoca’nın sesini duymayı daha çok seviyorum ben..
Şakası bir yana, gerçekten çok sakin bir oyunla farklı galibiyet Yolspor’a yakıştı. Play-Off’un takımı olduğunu, lider gibi oynayarak rakibine hissettirdi..
Yani şampiyon bir takımın ter attığı bir karşılaşma
Play-Off’ta başarılar Mehmet Hoca’nın askerleri..

***

Gel gelelim Erdoğdu Akçakale karşılaşmasına..
Erdoğdu bu kez daha farklıydı. Şok presin bir takıma neler kazandırabileceğini gördük. Maçın geniş özeti olsa Erdoğdu şiir gibi top oynadı deriz.. Geniş özette Akçakale’nin mücadelesine değinirsek elinden gelen en iyi oyunu oynadı..
Karşılaşmada Erdoğdu kanat oyunundan zerre taviz vermedi. Orta alanda Doğukan’ın önderliğinde ileri uçta İsmail’in forvet arkasında top saklayarak Kadir’i öne çıkarması..
Aslında Erdoğdu tam bir santranç oyuncusu gibiydi.
97 doğumlu Erdem ve Kadir bu maçta çok iyi işler yaptı. Alt yapının ne demek olduğunu bizlere gösterdiler. Yani 10 bin TL verilen oyuncu da aynısını yapacaktı.. (Maksimum)

***

Gel gelelim Erdoğdu Akçakale karşılaşmasının hakemine
Furkan Aksuoğlu’na..
Spor Müdürümüz Hamza Mısır’ın genç hakemler arasından en fazla övdüğü, örnek gösterilen Furkan’a..
Bir dost ya da bir abi tavsiyesi..
Karşılaşma zaten gerildi. Bir başka oyuncuya HAKLI olarak kırmızı kart verdin. Ancak oyunun başından itibaren hakimiyetini giderek kaybettin ve “Dışarıda görüşürüz” söylemin seni bitirdi..
Yapma.. Geleceğin var bu yolda.. Kendini heba etme. Karşılaşma öncesinde tribündeki Furkan yeter da başkaları da maç yönetsin söylemi yüzünü güldürmüşse de aslında sıkıntı o.. Biraz dinlenmen gerekir. Her maçın ambiyansı aynı değildir olmaz da. Bir hata yaparsın biletin kesilir..
Hele hele bir futbolcuya o söylemi bir daha söylersen gözden de düşersin..
Bir abi tavsiyesiydi. Uyarsan..
Takibimdesin.. Bilesin..