Trabzonspor son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile zirve yarışında ağır yara almıştı. Buna rağmen rakiplerinin de puan kayıpları ile beraber zirve yarışında az da olsa umutlarını devam ettirdi.

Trabzonspor hafta içi sıkıştırılmış programda karşılaştığı Kayserispor karşısında iyi mücadele etti. Şunu söyleyebilirim ki haftalardır kötü oynayan, futbolcuların sahada sadece fizik olarak bulunduğu ancak ruhen bulunmadığı Trabzonspor’un Kayserispor karşısında oyunu her bakımdan, hem ofansif ve hem defansif yönden takdire değerdi.

Trabzonsporlu oyuncular oyunun iki yönünde de çok istekli mücadele ettiler. Sezon başından beri diye diye ağzımızda tüy bitti ve hala da diyorum bu takıma Beşiktaşlı santrafor Abubakar gibi etkili, fuleli ve gol vuruşlarında bitirici bir oyuncu alınsaydı Trabzonspor şu an aldığı puandan en az 7-8 puan daha fazla alabilirdi.

Karşılaşmada Trabzonspor’un iki topunun direkten dönmesi ve de Kayserispor kalecisi Doğan’ın kurtarmış olduğu pozisyonlar, Trabzonspor’un şansızlığı ile beraber iyi bir santraforunun olmayışının da sonucuydu. 18 yaşında genç kalece Doğan’ı da kutlamak lazım. Türk futbolunun Uğurcan, Ersin, Doğan gibi genç kalecilere ihtiyacı var. Milli takımızın kalesi, geleceği emin ellerde diyebiliriz.

Trabzonspor kaybetmiş olduğu 2 puan ile beraber artık ligde ki konumunu korumaya endekslenmeli ve bundan sonra oynayacağı karşılaşmalarda çok daha dikkatli olmalıdır.