Trabzonspor, tamamına yakını yenilenmiş bir kadro ile sezona başlarken, geçen sezon şampiyonluğa oynayıp, kupayı kaldıran ekibin önemli parçalarıyla yollarını ayırdı.

Teknik Direktörü geçen yıldan gelme olsa da hem tecrübesi, hem de kariyeri Süper Ligin ağırlığını kaldırmaya yetmedi. Abdullah Avcı ile yeni bir saya açan Bordo Mavili takım, Avcı ile her ne kadar çokta yadsınamayacak sonuçlar aldıysa da kadro yetersizliğinin, oyun yetersizliğine yansıması camiada eleştiriyi, son Adana Demirspor maçında da tepkiyi getirdi.

Bu maç bir kere daha gösterdi ki Trabzonspor’un teknik adam değil, takım kalitesi eksiği var. Kalite eksikliğini de ancak kaliteli oyuncularla giderebilirsin. Aslında Adana Demirspor maçında Abdullah Avcı’nın çaresizliği sahada kendisini gösterdi ama çaresizlik elini kolunu bağladı.

Avcı, bir alt ligdeki rakibi karşısında maçı kurtarmak için kadroda sayıyı tamamlamak için oturan genç oyuncuları sahaya sürmek zorunda kaldı ama gençlerin çabası ancak beraberliği kurtardı. Kadro mühendisliği konusunda sıkıntılı olan Trabzonspor’un bu sıkıntısını seslendiren Avcı, açıklamalarıyla nasıl bir çıkmazın içinde olduğunu da seslendirdi.

Nwakaeme, Abdulkadir Ömür ve Ekuban’ın dönmesini dört gözle bekleyen bir teknik adamın, bundan sonra sağlıklı bir psikoloji ile oyun sisteminde değişiklik yapıp, organize olmuş sonuç üretmeye dönük bir sistem oluşturabilmesi şapkadan tavşan çıkartmak gibi bir şey.