Orta yaşlı bir kadın solist, kalabalık bir asker grubunun önünde konser vermektedir. Solistin ses tellerinde bir süredir devam etmekte olan problem en olmadık zamanda, konserin ortasında nükseder ve solistin sesi kısılır. Sahneyi terk etmek zorunda kalan talihsiz kadının sesi bir türlü düzelmez. Bir müddet sonra konser alanından uğultular, tepkiler yükselmeye başlar. Bunun üzerine konserin organizatörü, solistin beş yaşındaki erkek çocuğunu sahneye çıkartıverir. Müzikhollerde ve tiyatrolarda çalışan sanatçı bir ailenin oğlu olan bu küçük çocuk, elbette ki ailesinden bir şeyler kapmış olmalıydı.

Küçük çocuk sahnede o dönem popüler olan şarkılardan birini oldukça başarılı bir şekilde seslendirir. Öyle ki izleyiciler alkışlarla beraber sahneye para fırlatır. Fakir bir aileden gelen küçük çocuk ise şarkı söylemeyi bırakıp atılan paraları toplamaya başlar. Bunun üzerine salonda büyük bir kahkaha kopar. Organizatör, küçük çocuğu durdurmak için sahneye girer. Çocuk ise topladığı paraların kendisinden alınacağını düşünerek korkuya kapılır. Bu korku izleyiciler tarafından fark edilince kahkahanın dozu artar.

Organizatör, çocuğun konsere devam etmesi için elindeki paraları alıp kulisteki annesine vermek ister. Ancak çocuk, paraları alan organizatörü kulise kadar kovalayınca izleyiciler iyice keyiflenir. Paraların annesine verildiğini gören küçük çocuk tekrara sahneye çıkar, dans eder, şarkı söyler. Sahnede henüz beş yaşında iken parlayan, doğuştan rahat olan bu çocuğun adı Charlie Chaplin’dir.

Zor bir çocukluk dönemi geçiren Charlie Chaplin’in hayatta kalabilmek için fazla bir seçeneği olmadı. Anne ve babasından gördüğü mesleğe tutundu. Bu tutunuş onu Amerika’ya sürükledi ve hayatı tamamen değişti. Yeteneği ile kısa bir sürede keşfedildi. Önlenemez bir yükseliş ile tüm dünyanın yakından tanıdığı ve hayran olduğu bir sessiz film yıldızına dönüştü.

1977 yılında hayata gözlerini yuman ünlü oyuncu 2020 yılında bir sosyal medya gönderisi ile tekrar gündeme geldi. Nobel Ödülü Komitesi, ünlü oyuncu ile ünlü fizikçi Albert Einstein arasında geçen bir diyalogu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Söz konusu gönderiye göre ünlü fizikçi Albert Einstein film yıldızına şöyle söyler.

-Sizin sanatınızda en hayran olduğum şey, evrensellik. Tek bir kelime dahi söylemiyorsunuz ancak tüm dünya sizi anlıyor.

Bunun üzerine Chaplin, ünlü fizikçiye şu şekilde karşılık verir.

-Doğrudur. Ancak sizin başarınız çok daha büyük. Çünkü söylediklerinizden kimse tek bir kelime bile anlamıyor, ama yine de tüm dünya size hayran.

Ünlü oyuncunun pratik zekâsını ve bakış açısını gözler önüne seren bu diyalog kısa sürede gündem oldu. Canlandırdığı Şarlo karakteri ile özdeşleşen ve milyonlarca kişiyi güldüren Charlie Chaplin hayata karşı geniş pencereden bakabilmeyi başarmıştı. Belki de başarısını buna borçluydu. Bir konuşmasında hayata dair görüşünü şu sözlerle açıklamıştı.

“Hayat yakından bakıldığında trajedi, uzaktan bakıldığında komedidir."