AK Parti ilk kurulduğunda 2002 seçimlerinde milletvekilliği aday sıralamasında 1. Sıra da o dönem ki belediye başkanı Asım Aykan vardı. Normal karşılandı. Destek verildi.

2007 seçimlerinde ilk sıra da Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Faruk Özak vardı. Normal karşılandı. Destek verildi.

2011 seçimlerinde ilk sıra da o dönemin TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar vardı. Normal karşılandı. Destek verildi.

2015 seçimlerinde ilk sıra da AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu vardı. Normal karşılandı. Destek verildi.

2018 seçimlerinde ise ilk sıra da Trabzon da AK Parti de il genel meclisi üyeliği yapmış, il genel meclisi başkanlığı yapmış, AK Parti il başkanlığı yapmış, Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığı yapmış, milletvekilliği yapmış, TBMM Çevre Komisyonu başkanlığı yapmış Muhammet Balta vardı. Normal karşılanmadı. Eleştirildi!

Hem AK Parti genel merkez yöneticileri, hem parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammet Balta’ya bu kadar görevi layık görmüş ama Trabzon da bazı kimseler Muhammet beye Trabzon milletvekilliğinde 1. Sırayı layık görmemiş.

Trabzonlunun en çok sarf ettiği sözlerin başında Trabzon da adam mı yok. Neden il dışından milletvekilliği için adam gönderiliyor sözü idi.

Bu tür eleştiriler devam ederse emin olun ki birkaç seçim sonra aday listelerinde Trabzon da yaşayan adam bulamayacaksınız.

MHP
Açıkçası seçim sonuçlarında en çok şaşırdığım sonuç MHP’nin aldığı oylardı.

Kendi içinizde ki kurmay kadro başka bir parti kuracak, siz muhalefet partisi iken iktidarla hareket edeceksiniz, genel başkanınız 3-5 tane bile miting yapmayacak ve ona rağmen hem Türkiye de hem de Trabzon da oyunuzu muhafaza edeceksin. Vallahi bravo.

MHP içinde yer alan mevcut tüm yöneticiler bence gurur duymalı. Bu halkın gönlünde MHP ne olursa olsun yer alıyor.

Trabzon da ise MHP ye dair aklımda kalan MHP Seçim Koordinasyon kurulu başkanı Muhammet Yılmaz’ın özverili çalışması. Zor imkanlarda iyi işler çıkarıp iyi oy aldılar.

Ben MHP’de oy kaybı olur işiniz çok zor desem de o özgüvenle birlikte MHP’nin seçimden başarı ile çıkacağını söyledi. Tebrik etmekten başka söyleyecek söz yok.

İYİ Parti
Trabzonluların karşısında bir tarafta henüz çok fazla bilgi sahibi olmadığı İYİ Parti, bir tarafta da çok iyi tanıdıkları Hüseyin Örs vardı. Çalıştı hem partisini anlattı, hem de yıllardır şehir de kurduğu ilişkilerle oy topladı.

Seçimde İYİ Parti adına Hüseyin Örs lokomotif görevi üstlendi ve yerel de partisini sürükledi. Mükâfatını da aldı, meclise gitti.

Bu süreçte tabii ki Hüseyin Örs İYİ Parti milletvekili oldu ancak İttifak oylarından Saadet Partisi’nin oylarıyla meclise gittiğini de unutmamalı. Saadet Partililerle de yerel de diyalog kurup sorunlarıyla ilgilenmeli.

CHP
Seçim sürecinde CHP bana göre çok da seçime asılmadı. İl örgütü belki de 2. Sıra kontenjanı Saadet Partisi adayını içine sindiremedi. Zaten kendi kemik oylarımızla bir milletvekili çıkarıyoruz neden çalışıp da Saadet Partili bir ismi meclise gönderelim havasındaydılar. Keza Saadet Partisi kontenjan adayı da pek ortalarda görünmedi.

CHP 1. Sıra adayı Ahmet Kaya Trabzon da sevilen bir isim. Temiz bir yüz. Geçmişinde kendisiyle ilgili kötü bir iz bırakmamış. Hem CHP’liler tarafından hem de Trabzonlular tarafından kabul edilmiş bir isim. Meclis de olması Trabzon adına önemli olacaktır. Bakalım meclis performansı nasıl olacak. Hep birlikte göreceğiz.

Saadet Partisi
Beklenti hem Türkiye de hem de Trabzon da büyüktür. Milli Görüş yeniden büyük bir özveri ile çalışmaya başladı deniliyordu. Ben Trabzon da ki çalışmalarına şahit oldum. Basmadık mahalle, çalınmadık kapı bırakmıyorlardı. Sabah namazı ile başlayıp gece yarılarına kadar vatandaşla konuşup destek istiyorlardı.

Saadet Partisi 1. Sıra adayı Cevat Kurt dan 6. Sıra adayı Mehmet Uz’a kadar herkes müthiş bir tempo yakalamıştı. En azından 1 milletvekili çıkaracaklarına hem kendileri hem de etrafındakiler iyice inanmıştı.

Ancak seçim sonuçları açıklanınca görüldü ki sahada seninleyiz diyenler sandıkta yine başka parti ye oy verip ters köşe yaptılar.

Açıkçası Saadet Partisi Trabzon da 1 Kasım seçimlerinde 6.900 oy alırken bu seçim de yaklaşık iki katı oy yani 13.000 oy almasına rağmen beklenen oy rakamına ulaşamadı.

Güzel ve kaliteli isimlerden oluşan bir milletvekili aday listesi vardı.