Hepimiz çocukluğumuzda yılların önemini o kadarda derinden hissedemezdik.

Yılların peşinden hiç yorulmadan koşan tarih öylesine sağlam çetele tutuyormuş ki!

Şimdi neyin ne olduğunu daha iyi anlayabiliyor daha iyi kavrayabiliyoruz.

Üstelik bazen dillerimiz dahi tutulur oluyor.

Kısa zamanda böylesine dünyanın takdir ettiği ulus devlet nasıl kurulur. Bir imparatorluğun bitiminden sonra tarihin renkli sayfalarında amansız bir mücadele içerisinde yoktan var edilen bir ulus devleti ,yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en büyük figür olan Mustafa Kemal Atatürk’ü var oluş sebebimiz olarak her 10 Kasım’da daha çok özlüyor, yokluğunu daha derinden hissediyoruz.

Bekir Coşkun eşliğinde şimdi aramızda bulunmayanlara rahmet dilerken, bizlere yüce önderi daha iyi anlatma gayretleri içerisinde olan tüm yazarları, tarih bilimcileri, öğretmenleri, gazetecileri saygı ile yad ederim.

Bazen üzülebiliriz.

Bazen canımızı da yakabilirler.

Bazen gündüzümüzü, gecelere çevirebilirler.

Bazen umutsuz şu bozkırlarda mutsuz da olabiliriz.

Gösterdiğin yoldan ayrılmadan başarırız onun için.

Seni sevmeyeni asla sevmeyeceğiz.

Gün gelir eksiliriz, gün gelir çoğalırız. Belki de karşımıza dikilip alın terimizi, ekmeğimizi de çalabilirler. Ellerimizi keser, gözlerimizi dağlayabilirler. Dillerimizi de kesebilirler.

Sana olan borcumuz öylesine anlamlı ki.

Karanlıklarda kaybolsak kalbimizdeki ışığınla yolumuzu bulur yine de seni sevmeyenleri sevmeyeceğiz.

Tüm dünya ülkeleri hatıralarınla, heykellerinle, duvarlarındaki resimlerinle övünürken gaflet ve de dalalet içinde olan ucubeler senin hatıralarına saygısızlık yapsalar da, kitaplardan ismini silmeye çalışsalar da, heykellerini yıkmaya yeltenseler de yine de seni sevmeyeni sevmeyeceğiz.

82 yıl sonra tüm söylediklerin hakikat oluyorsa emanet ettiğin ulus devlete, cumhuriyete ilelebet yorulmadan ve usanmadan sahip çıkacağımızın yeminidir ki asla seni sevmeyenleri sevmeyeceğiz.

Devrimlerinizi izleyerek, devlet adamlığının ilkelerinden şaşmadan Türkiye Cumhuriyeti devletine ve de kendi ülkelerinde kendi vatandaşlarına göstermiş olduğunuz yolu örnek alarak hizmet eden nice devlet adamları bu dünyadan gelip geçmişlerdir. Onun içindir ki dünyanın dört bir köşesinde yüce Atatürk’ün heykelleri onurla ve gururla Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder.

Onun için tüm devlet başkanlarının kitaplığındaki en önemli yeri Mustafa Kemal Atatürk’e ayrılmıştır.

Onun için asla seni sevmeyenleri sevmeyeceğiz.

Hiç bir devlet adamı vatandaşına milletine dünyanın en büyük hazinesine eş değer “nutuk” gibi eser bırakamamıştır.

Bazı gaflet içerisinde olanlar yüzünden kendi gerçeklerimizi yerli yerinde kendi toplumumuza anlatmada zorluklarımız olsa da Atatürk yine de insanlık adına kendi ulusu adına kızgın çöllerde aranan bir nehir gibidir.

Tarihin derinliklerindeki en değerli bitmeyen ölümsüzlüktür.

Atatürk ülkesinin çocuklarına, ülkesinin gençlerine bayramlar hediye eden, ve de demokrasisi ile övünen Fransızlardan önce kadınlarına seçme ve seçilme hakkı veren bir dehadır.

Onu takip eden pek çok yabancı devlet adamları vatandaşlarına onun sayesinde huzur ve de mutluluk ihsan eylemişlerdir.

Onun için seni sevmeyeni asla sevmeyeceğiz.

Sevmeyeceğiz Atam sevmeyeceğiz.