Başlığım bu ilk yazımda biraz sert oldu, fakat gerçekleri yazmam gerekiyor. Yıllardır futbolun içindeyim, hem futbolcu, hem yönetici, hem eğitmen, hem teknik direktör olarak. Çalınan düdükler ve çalınmayan düdükler diye ikiye ayrılır. İnce ince kıyım vardır, bıçakla, baltayla da kıyımlar vardır, artık bunlar senin vicdanına göredir.

Geçen bir spor gazetesinde, çok ünlü ve FIFA kokartlı bir hakemimiz bir açıklamada bulunuyor ve şu ifadeleri kullanıyor. “VAR artık futbolda ADALETİ getirmiştir” diyor. Demek ki bugüne kadar ADALET yoktu. Ben ve benim gibi bu gazeteyi okuyup yorumlayanlar böyle söylüyor.

Bir insanın ilk önce kendisine saygısı olmalı, kendisini sevmesi gerekir. Böyle olduğu zamanda yaptığımız işten zevk alırız, yaptığımız işi severiz.

Bir de şu var, kendine yapılmasını istemediğin davranış, hareket ve sözleri sende karşındakilere yapmayacaksın.

Bir lig maçı oynanıyor ve bu maç, Trabzonspor, Başakşehir, Malatyaspor, Kasımpaşa, Galatasaray, Beşiktaş, Konyaspor ve Antalyaspor takımlarını yakından ilgilendiriyor. Kısacası 2018-2019 futbol sezonunun en önemli maçlarından birisi oynanıyor.

Trabzonspor’a bakınca transfer yasağı gelmiş, Onur Kıvrak, Burak Yılmaz, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş kadro dışı bırakılmışlar, takımla ilişkileri kesilmiş, Onazi sakatlanmış ve sezonu kapatmış, Kucka transfer olup gitmiş, Sosa haftalardır sakat kadroda yok, iki İranlı oyuncu Asya kupasındalar yoklar velhasıl. Trabzonspor fırtınaya yakalanmış, denizde canını kurtarmaya bakıyor, yoklarla mücadele ediyor, altyapıdan aldığı gencecik futbolcularla hem Trabzonspor’a hem de Türk futbolunu kazandırmak için mücadele ediyor aslanlar gibi ve bir hakem çıkıyor, Trabzonspor’u ince ince, kalın kalın doğruyor. Yazıktır, günahtır, ayıptır, sinsiliktir, utanmazlıktır. Bu davranışlar çalınan ve çalınmayan düdüklerle hem Trabzonspor’u hem de bu gencecik çocukların gelecekleriyle oynuyor. Bu iş burada kalmamalı, hakem cezalandırılmalı, ben yapanın, edenin buna bir şey olmaz söylemi düşünenler cezasız kalmamalı. Maçta 11 tane resmen hatalı karar var. VAR niye geldi, VAR’da görev yapanlar ne iş yaparlar. Türk futbolu bu şekilde gelişmez, gelişecek diyorsak, futbolu futbolun içinden gelenler yönetmeli, iş adamlarıyla bu işler olmuyor arkadaşlar, her gün öleceğinize, bur gün ölün. Görevlerini kötüye kim kullanıyorsa yazıklar olsun. Trabzonspor doğru yoldadır. Yoluna hangi engel çıkarsa çıksın emin adımlarla yoluna devam etsin.