Sayın Hasan Suiçmez bir Tarih Öğretmeni...

Sadece Tarih Öğretmeni sayılmayacak kadar çok özellikleri olan kardeşimizdir. Hepsini yazmaya kalksak inanın sayfalar yetmez. Bir defa Hasan bey, mesleğiyle ve çeşitli konularda konferanslar veren bilge bir adam. Bunun yanı sıra adam gibi adam derler ya! Fazlası var eksiği yoktur.

Hasan bey kardeşimiz, yirmi sene Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü’nü üstün başarı ile sürdürmüştür.

Öyle sıradan bir müdür değil, düşünebiliyor musunuz müdürlüğü süresince Guiness Rekorlar Kitabı’na “En Çok Kitap Okuyan Okul Müdürü” unvanı ile haklı olarak ismini yazdırmıştır.

Araklı'da, böyle üstün başarıları devam ederken, mevcut sistemin kurbanı olarak bir de baktı ki; hiçbir sebep yokken tayini Trabzon Cumhuriyet Lisesi'ne Müdür olarak atanmıştır. Burada başarılar aynı Araklı'daki gibi devam ederken, bu başarılar neticesinde Hasan Bey kardeşimize on bir tane takdirname belgesi dönemin yetkilileri vermiştir.

Takdirname aldı alacağına ama bir de baktı ki bu takdirnamelerden sonra on dördüncü yazı okula geldi, bu kez bu başarılı bilge kardeşimiz büyük şok yaşadı. Sarı zarfı açtığında “Sen başarısızsın” yazısı ile karşılaştı. Hayatı başarılarla dolu olan bu kardeşimiz, “Görevden alındın” yazısı ile hayal kırıklığına uğramıştır. Bu sistemsizlik, bu mantaliteye ne demeli? 

On üç başarı belgesi veriyorsun, akabinde “Sen başarısızsın” diye görevden alıyorsun! Bu sistemsizlik kurbanı değil de nedir? 

Önemine binaen tekrar vurgulamak gerekirse; Allah aşkına gerekçeye bakınız: On üç takdirname veren aynı yetkililer on dördüncü yazısında “Başarısızsın” demektedirler. 

Böyle “görevden alma” bahanesinin örneğini dünyanın neresinde bulabilirsiniz?  Bu aksiyon, hiperaktif müdürümüzü emekliliğe zorlayarak maalesef görevini bırakmasına sebep olmuşlardır. Hasan Bey kardeşim emekliliğine beş sene kala istemeden emekli olmuştur. 

Hasan Bey kardeşimiz onu görevden alanlara inat, o günlerde bir siyasi partiden üç kez milletvekili adayı olarak seçimlere katılmış olup, orada aynı fikirleri paylaştığı kişilerce manipüle edilmeye çalışılmıştır.

Yine ortak görüşe sahip olduğu kişilerce siyasi çabasının da önüne  geçilmiştir.

Bundan sonra Hasan Bey'in doğup büyüdüğü Trabzon Araklı ilçesinde başarıları nedeni ile bu kez başka bir partiden Belediye Başkanı olması için o partinin ilçe yönetimi tarafından zorlanarak (zorlanarak diyorum çünkü zor zamanlarına şahit olduğum için.) Araklı Belediye Başkanı olmasını Hasan Bey'e kabul ettirdiler. 

O süreçte girdiği seçimlerde bu kez, kendi hemşerilerinden darbe alarak seçilememiştir. 

Kısaca hayatı boyunca yeniliklere ve başarılara imza atan biri olarak Hasan Suiçmez , birilerinin takdirini almak için değil, vatanını, bayrağını, milletini, dinini sevdiği için, yaptığı tüm görevleri kendisini üstün bir gayret ile yapmıştır.

Hasan Bey kardeşimiz müsterih ol, herkes biliyor ki sen Allah için sana düşen görevlerini gereğinden fazla yaptın.

Bundan böyle Allah yar ve yardımcın olsun.

***

Not: Maske, hijyen ve mesafe kuralına lütfen dikkat edelim.