Abdullah Avcı’nın gelişi ile başlayan ve 12 maçta 27 puan alan Trabzonspor, her maç üste koyup, her maç bir önceki maçtan daha iyi bir oyunla emin adımlarla yola devam ediyor.

Gençlerbirliği karşısında önemli eksiklere rağmen sistemin yavaş yavaş şeklini alması, Abdülkadir Ömür ve Baker’in eksikliğini hiç hissettirmedi. Bu da bir “sistem mimarı” olan Avcı’nın doğru seçim olduğunu en önemli göstergesiydi.

Artık Trabzonspor, önünü daha iyi görecek ve oyuncu kalitesi arttıkça hem sistem hem de oyun daha yükselecektir, dolayısıyla sonuçlara da yansıyacaktır.

Bu maçın gösterdiği bir şey de; orta sahan iyiyse takım da iyi olur.

Trabzonspor önceki maçlara oranla daha dominant bir oyun ortaya koyarken, elbette yeterli bulmadığım noktalar da vardı. Özellikle öndeki oyuncuların bencil oynayıp çok top kaybı yapması, hızlı hücumlarda farkın daha açılmasını önledi. Ayrıca duvar olmasını, arkası dönük oynaması bilen bir santrforla, uzun zamandır hiç göremediğimiz bu dominant oyun daha çok meyve verecektir!

Bana göre galibiyetin baş mimarı kenarda Abdullah Avcı olurken, saha içinde de en çok topla buluşan ve her hamlesi ile “ben varım” diyen yeni transfer Berat Ayberk Özdemir’di.

Berat, sadece sert bir ön libero değil, aynı zamanda yumuşak bilekli futbol zekası ile özel bir oyun kurucu. Uzun zamandır takip ediyordum ama bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

Yolu da bahtı da açık olsun!

Ayrıca gördüğüm diğer bir noktada; oyuncular arasındaki dayanışma giderek artmakta. Bunu bazı oyuncuların kadro dışı kalmasına veya Abdullah Avcı’nın takıma tamamen hakim olmasına bağlayabiliriz.

Ufukta iyi günler gözüküyor, bu güzel günlere ulaşmanın yegane yolu; asıyla, yedeğiyle, teknik heyetiyle, yönetimiyle, taraftarıyla ve şehriyle birlik olmaktan geçiyor.

Hakem Üzerine;

VAR hakemi Mete Kalkavan... Kartal pençesi Mete... geçen seneki en önemli maçta Nwakaeme’ye yapılan penaltıyı vermeyen hakem... Hakem ise zaten yetersiz biri... ufak tefek hatalar yaptı onun da yetersizliğine verelim... ben çok hakemleri konuşmanın yararlı olacağını düşünmüyorum. Herkes neler olduğunu görüyor...