SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, yarın 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan il kongresi ile ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Kurt, Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu 1000 araçklık konvoyla karşılayacaklarını belirterek şehir turu atacaklarını söyledi. Kurt, “İl olarak 18 ilçemizin önce kongrelerini tamamladık. İl kongresinin de ardından hedefimiz şu; 2018 yılında sahada olmak. Yani yerel seçimlere çok ciddi hazırlanmak gerek. Trabzon teşkilatı olarak bizim birinci önceliğimiz, başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerimizde ciddi adaylarla birlikte inşallah 2019’da yerel seçimlerde iktidar olmaktır” dedi.

AK PARTİ DOLDURAMAZ
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’na da göndermede bulunan Kurt, “İddia ediyorum. AK Parti’nin kongrelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Bey gelmesin. İktidar partisi Kapalı Spor Salonu’nda kongresini yapsın da göreyim. O salon dolar mı? Bu mümkün değil. Ancak bu ülkeyi karşılıksız olarak sevenlerin işidir. Başka türlü tarif edilemez” diye konuştu.

2019 YILI SAADET YILI OLACAK
Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimine de aynı ciddiyetle hazırlanacaklarını kaydeden Kurt, “Bunun akabinde Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Orada da yapılacak olan seçimde de mutlaka Milli Görüşçü bir devlet başkanının seçilmesi için Trabzon teşkilatları olarak gayret göstereceğiz. Biz Saadet Partisi olarak inşallah 100 bin imza ile Milli Görüşçü bir başkan adayı çıkaracağız. İnşallah milletimizin oyunu da alacağız. İnşallah 2019 yılı saadet yılı olacak” şeklinde konuştu.

ALTENATİF SAADET PARTİSİ’DİR
Kurt, “Artık millet şunu diyemeyecek; AK Parti’den memnun değilim ama alternatif yok. Bizde diyoruz ki ‘Hayır, alternatif var. Alternatif Saadet Partisi’dir. Ama biz öncelikli olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Bunu da yapacağımıza inanıyoruz. Trabzon olarak bunu başaracağız. Başka çaresi yok. Ben örgütün ciğerinden geliyorum. Bunu nasıl başaracağımızı çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

İNANMADIĞIMIZI OY İÇİN SÖYLEMEYİZ
Saadet Partisi’ne olan sevginin neden oya dönüşmediğine de değinen Kurt, “Türkiye’de ne yazık ki çok fazla özgürlükten bahsetmem mümkün değildir. Müthiş bir algı operasyonu var. Saadet Partisi’nin bir özelliği vardır. Biz hiçbir sözü inanmadan söylemeyiz. İnandığımız bir şeyi sırf oya dönmesi için söylemeyiz. Bunun algı operasyonu ile olduğu kanaatindeyim. Bizim milletimiz akşama kadar haber kanallarına bakıyor; şöyle söyleniyor ‘Aman ha biz gelmezsek Halk Partisi gelir’ diye diye bu milleti 60 yıldır sağcılar yönetiyor. Ama bizim de parti olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu algıyı bir şekilde devirmeliyiz. Bu başka tülü izah edilemez” dedi.

TRABZON’DAKİ MODEL TEŞKİLATLARA YAYILACAK
Kurt “Bundan sonra AK Parti ne yaparsa yapsın artık eskisi gibi olmayacak. Onun için biz daha çok sahada olacağız. Bu konuda Trabzon olarak diğer şehirlere de örnek olacağız. Trabzon’da ortaya koyduğumuz model, bütün teşkilatlara dalga dalga yayılacak. Trabzon’daki il kongremizde de sanki genel kongre havası estirilecek. Herkes oradaki kalabalığı görecek” dedi. Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Trabzon’da gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Ben mahalle temsilciliğinden gelen bir il başkanıyım. Ben partide her görevi yapmışım. Beni diğer il başkanlarından ayıran özellik de budur. Hiçbir merdiveni atlamamışım. Yani örgütçü yanım çok güçlü. Onun için Trabzon’da çok güzel işler olacak. Bu Türkiye’ye de yansıyacak”

Editör: Haber Merkezi