Turizmin merkezi olacağız!

Belediye başkanlığı görevini yürüttüğü yaklaşık 8 sene içinde halkla bütünleşerek  ilçede adeta bir kalkınma hamlesi başlattı..

İlk işi ilçeden merkeze veya başka kentlere olan göçü engellemek adına istihdam alanlarını açmanın yollarını aramak oldu..

Kent merkezinde evlerin altlarında bulunan, ses ve görüntü kirliliğine neden olan küçük sanayi esnafını bir araya toplamak için adeta bir seferberlik başlattı. 

Bu eksikliği gidermek için de dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyim yerinde ise kapısında kaldı ve bu sorunu da çözdü. Bir yıl sonra hizmete girecek olan Sanayi Sitesi Araklı’ya büyük bir nefes aldıracağı gibi Belediye Başkanı Recep Çebi için de ayrı bir gurur kaynağı olacak. 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir hayranlık duyuyorum. Allah onu bu milletin başından eksik etmesin” diyen

  • Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile sohbet ettik.
  • İşte Çebi’nin açıklamaları:

TRABZON’UN İKİNCİ BÜYÜK İLÇESİYİZ

2009’da göreve geldik. 2017’nin Mart ayında 8. yılımızı dolduracağız. Çalışma arkadaşlarımızla, güçlü iktidarımızla Trabzon’umuzun ikinci büyük ilçesi Araklı’yı büyütmek, geliştirmek ve istihdam sağlayarak huzurlu bir ilçe yapmak üzere başta bazı kriterler koyduk ve öncelikle ‘eğitim’ dedik. Sonra ilçemizin fiziki yapısına bakarak Karadeniz bölgesinde ne ile istihdam olur diye düşündüğümüzde turizmi koyduk.  İkici sıraya turizmle kalkınmayı ve ticareti koyduk. İlçemizde ticaretle birlikte para girdisini sağlamamız lazım ki insanlarımızın gurbete gitmesini engelleyelim. Sosyal belediyeciliği öne koyduk yine. Sosyal alanlar oluşturduk. Bir de spor faaliyetleri ilçemizde yerleştirmek için yine çalışmalarda bulunduk. Sanayi ilçemizde yok ama sanayiyi ilçemize yerleştirmeye çalıştık. İlçemizde çay var, fındık var. Hayvancılığı teşvik ettik.. Bu şekilde ilçemizde büyük faaliyetlere imza attık. 

KİMSENİN AYAĞI ÇAMURA DEĞMEZ

 “Alt yapı çalışmalarına çok önem verdik. İlçemizde çamurlu bir alan bırakmadık. Her tarafı parke ve asfaltladık. Yağmur suyu kanallarını, kanalizasyonlarımızı yaptık. İlçemizde temizlik konusunda birçok şeyi hallettik. Araklı ilçesi 1953 yılında kuruldu. İlçeyi kurarken camisini, belediye binasını, hükümet konağını, devletin kurumlarını kuruyorsun. Bir de sanayisini kurarsın. Mutlaka küçük de olsa bir sanayisi olması lazım. İlçemizde sanayi sitesi yoktu. İlçemizde sanayi kuruluşları hep binaların altında yer almıştı. Herkes rahatsızdı bu durumdan. 

YÜZDE 87 OY KOLAY DEĞİL 

2009’da biz göreve geldiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı. İlçemizi ziyaret etti. Belediyemize geldi. Dolayısıyla bu sorunlarımızı anlattık. ‘Yüksekokul yok’ dedik. Sanayimiz yok, birçok sorunumuzu anlattık. En önemli sorunlardan biri sanayiydi. Hemen talimat verdi Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Daha sonrasında emeği geçen milletvekilleri, emeği geçen şu andaki Milletvekillerimiz, Bakanımız Süleyman Soylu Bey’in sayesinde bugün en büyük sorumuz olan sanayi sitesini hallettik. 65 dönüme yakın arazi üzerinde 216 dükkan 2016’da başladı inşallah 2017’de hak sahiplerine teslim edeceğiz. Müthiş bir çarşı kuruyoruz yani. İlçe olarak biz bir bütünüz. Yengelerimiz, halalarımız, teyzelerimiz, amcalarımız bize destek veriyorlar ve biz de her defasında yüzümüzün akıyla çıkıyoruz. İlçemizde yüzde 87 oyla çıkıyoruz kolay değil yani.

BÜYÜKŞEHİR FAYDALI OLACAKTIR

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlar Kurulumuzun kararlarıyla birlikte Araklı Büyükşehir’e ilave edildi. Her şeyin bir geçiş dönemi var. Sabredeceğiz biraz daha. Sıkıntılar çekmiş olabiliriz fakat Büyükşehir’in her zaman faydalı olduğuna inanlardan biriyim. Bu bir süreçtir ve güçlenecektir. Ve güçlendiği zaman da çok daha faydalı olacaktır. Mahallelerimize yetişmeye çalışıyoruz. Makine parkımızı güçlendirdik. Bütün makinelerimizi aldık. 50 tane mahallemiz var. Tabi zorlandığımız oluyor. Ben her zaman şunu diyorum. Ülkemizde bolluk, bereket var. Tabii ki sıkıntılarımız da var. Yolumuz, suyumuz elektriğimiz, ulaşımımız, her şeyimiz var. Etrafımıza baktığımız zaman Allah’ımıza şükredeceğiz. Şu anda ulaşım sağlanıyor.  Beton, asfalt sağlanıyor. Bazı yerlerde stabilize sağlanıyor. Gelecek yıl eksiklikler tamamlanacaktır. Önemli olan ülkemizin birlik, beraberliği ve huzurudur. 

DOĞA HARİKASI TURUP

İlçemizde çok fazla turizm alanları var. Bunlardan bir tanesi de Turup. Doğa harikası bir yerdir. Burada Dubaililer bir çalışma yapıyorlar. İnşallah hayırlısı olur. Türkiye’de ve dünyada ender olan yerlerden bir tanesidir. Pazarcık diye bir turizm bölgemiz var. Aynı Uzungöl gibi bir yerdir. Orayı da turizme açacağız inşallah. Yine mahallelerimizde tarihi değerlerimiz var.  Bunları da turizme açtık. Buraları da insanlarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Yine bir şifalı suyumuz var. Bundan da insanlarımızı faydalandırmaya çalışıyoruz. Kalecik mevkiinde adını buradan alan kalemiz var. Şimdi onu restore ediyoruz. Hedefimiz ilçemizi turizmle kalkındırmaktır. Bunu da başardık. Daha fazlasını yapacağız inşallah.

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Bu milletin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan FETÖ ve bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Bu insanların duygularını kullandılar. Beddua ediyoruz. Askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza, masum insanları öldürenleri beddua ediyorum. Tüm Araklı olarak beddua ediyoruz. 50 bin nüfuslu Araklı olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizin yanındayız.

AK PARTİ İLE ÜLKE KALKINIYOR

Siyasi hayatım 1983 yılında rahmetli Turgut Özal’la beraber başladı. Siyasetin her kademesinde bulundum. 2002 yılında da AK Parti ile buluşmamız oldu. Allah’ım başımızdan eksik etmesin. Bizi de etkileyen örfümüzde, âdetimizde, insanlığımızda, yaşamımızda Cumhurbaşkanımızı kendini ülkesi için feda etmiş bir şekilde gördükten sonra zaten bizim durma imkanımız yok. O dua alırken biz de dua alalım diyoruz. Dualar sayesinde dünyaya hükmediyor. 30 yılda biten projeler artık bu ülkede 3 yılda tamamlanıyor. Eskiden bir insanın engellisi varken utanırdı onunla dışarı çıkmaya. Şimdi engellisine sarılıyor ki, ‘onun sayesinde geçiniyorum’ diyor. Ona bakan da para alıyor, kendi de para alıyor.  Allah Cumhurbaşkanımızdan, yönetiminden, hükümetten bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun.

sonnokta gazetesi / Söyleşi: Bahattin BAŞTÜRK

Editör: Haber Merkezi