Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haydar Bektaşoğlu ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ömer Turan gazetemizi ziyaret etti. Çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi sunan Turan’ın açıklamaları şöyle: “Hızırbey, Yalı, İnönü, Yenimahalle, Fatih, Toklu mahallerinde kentsel dönüşüm uygulanacak ve bu sayede herkes uygun fiyata ev sahibi olacak. Yeşil alanlar artacak. Muhtarlarla koordineli olarak mahallelerde altyapı sorunları ivedilikle çözülecek. Amatör spor kulüpleri her branşta desteklenecek. Mahallelerde çok amaçlı spor etkinliklerinin yapılabileceği kompleksler oluşturulacak. Avni Aker ve Yavuz selim sahasının olduğu alanda 4 bin kişilik stat inşa edilecek. Belediyemiz öncülüğünde mahalleler arası futbol turnuvası düzenlenecek.”

HALKA UYGUN FİYAT
“Şehir merkezinde farklı noktalarda katlı otoparkların yapımında kolaylıklar sağlanacak. Traparklarda %50 indirim yapılacak. Şehir içi taşımacı esnafımızın problemlerinin çözümü için gerekli çalışmalar yapılacak onlara park yeri gösterilecek şehre giriş izin kağıtları kendilerine verilecek ve kaçak taşımacılık yapanlarında kesinlikle önüne geçilecek. Fındık işleme tesisleri kurulması için teşvikler verilecek. Fındığın ham madde olarak değil mamul olarak ihraç edilmesi sağlanacak, fındığın alımından satımına kadar belediye her aşamada vatandaşın yanında olacak. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımız canlandırılacak, ürünler belediye tarafından alınıp pazarlanacak. Kırsal mahalle lerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ürettiği süt günlük olarak pazar fiyatından alınacak, mahallelerde oluşturulacak satış noktalarında halka uygun fiyata satılacak.”

TURİST SAYISI ARTACAK
“Şehre gelen turist sayısının artması için festivaller düzenlenecek. Trabzon uluslararası fuar merkezi haline gelmesi için teşebbüs ve destekler sağlanacak. Şehir merkezi turistler için cazip hale getirilecek, gelen turistlerin sadece doğa gezisi değil şehir gezisi de yapması sağlanacaktır. Trabzon’a yakışır kuvayi milliye ve Atatürk müzesi kurulacak. Okulların yapacakları kültür, sanat ve doğa gezilerinde belediye araçları ücretsiz olarak tahsis edilecektir. Aş evleri kurularak muhtarlarla koordineli fakir vatandaşlarımıza düzenli yemek verilecek. Kimsesiz ve yardıma muhtaç insanımıza sahip çıkılacak. Ortahisar’da yaşayan öğrencilerimize burs verilecek. Öğrencilere belediye otobüslerinde ulaşım parasız olacak. Okullarımıza, camilerimize ve mezarlıklarımızın eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar yapılacak.”

Editör: Haber Merkezi