Büyükşehirle beraber 17 noktanın belediye başkanlığını elinde bulunduran AK Parti bu seçim sonuçlarıyla bu sayıyı 14’e düşürdü ve 2 ilçede Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayları başkan oldu. Dengelerin değiştiği Trabzon’da, seçimlere damgasını vuran ilçeler; Yomra, Çarşıbaşı, Hayrat ve Beşikdüzü oldu. İbrenin İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Turan’dan yana olduğu Çarşıbaşı’nda kazanan isim MHP’li Mümin Nuhoğlu oldu.  Yomra ilçesini kaybeden Cumhur İttifakı, Çarşıbaşı’nda teselli buldu. MHP İl Başkanı Tarım, “Mehmet Turan ve Halil Kul’a rağmen kazandık” dedi. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ise 19’da 19 hedeflediklerini ancak 16 noktada belediye başkanlığı hedefini tutturduklarını belirtti. İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise Yomra’ya dikkat çekti. “Adayımız halkın desteğini aldı çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İLK ÇARŞIBAŞI’NI SORDULAR

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “MHP olarak mutluyuz. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği emri inanarak yerine getirdik. Cumhur ittifakı için elimizden geleni yaptık. Var gücümüzle inanarak çalıştık. Özellikle Çarşıbaşı’nın bizim için büyük önemi vardı. Çarşıbaşı’nda büyük mücadele verdik. Mehmet Turan ve Halil Kul’a rağmen kazandık. Ankara’dan beni aradıklarında sordukları ilk yer Çarşıbaşı oldu. Hayrat, Beşikdüzü ve Yomra’nın alınamaması Cumhur İttifakı olarak bizi çok üzdü” dedi.

ÇOK BAŞARILI OLACAK

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli de Trabzon bazında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yomra ilçesinde Türkiye genelinde büyük bir başarı örneği sergilediklerini dile getiren Kuvvetli, “Yomra’nın dışında Çarşıbaşı, Akçaabat ve Araklı ilçelerini de almayı bekliyorduk. Ancak beka algısı buna engel oldu. Yomra’da ekibimiz çok iyiydi. Adayımız iktidar partisinden olan belediyenin çözüm bulamadığı sorunlara yönelik projeleriyle halkın desteğini aldı ve başkan oldu. Çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF 19 İDİ SONUÇ 16

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ise, “Öncelikle çok güzel bir seçim süreci geçirmiş olmamızdan ötürü çok mutlu oldum. Katılım oranları yüksek. Büyükşehir Belediyesi’nde seçmenlerimizin yüzde 64’ü bize oy verdi. Ama ben sadece bize oy veren değil sandığa giden tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Trabzon bize destek vermeye devam ediyor. Beşikdüzü’nde CHP, Yomra’da İYİ Parti ve Hayrat’ta bağımsız aday kazandı dün. İttifakımızla Çarşıbaşı ve Şalpazarı’nda kazandık. Hedefimiz 19’da 19 idi ama 19’a 16 ile kazanan olduk. Başarılı bir seçim geçirdiğimize inanıyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi