CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın referandumla ilgili söylediği ‘CHP’nin hayır dediğine terör örgütleri de hayır diyor’ sözlerine ateş püskürdü. Cora’yı sert sözlerle eleştiren Güngör, “Salih Cora, herhalde bu siyasetin dışında. Beceriksiz ve gençliğinin de verdiği acemilikle ne dediğini, ne yaptığını bilmiyor. CHP’nin terör örgütleriyle ve HDP ile işbirliği yaptı diyenin alnını karışlarım” dedi.

CORA’YA LANET OLSUN

Güngör, “HDP bile diyor ki ‘100 yıllık statükoyu savunan CHP ile ne işimiz olabilir.’ Yani biz şimdi Anayasa değişikliğine karşı çıkmakla HDP ile nasıl işbirliği yapabiliriz. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Onlar da ‘Hayır’ diyorsa bana ne. Saadet Partisi de ‘Hayır’ diyor. O zaman o da PKK ile terör örgütleri ile işbirliği yapıyor. Bu kadar alçaklık olamaz. Siyasetin bu kadar ayaklar altına alındığı ortamı lanetliyorum. Salih Cora’ya da lanet olsun” diye konuştu.

UTANÇ DUYUYORUM

Güngöri, “Şerefsizlik yapmasınlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin HDP ve uzantılarıyla geçmişte en ufak bir işbirliği olmamıştır. Gelecekte de en ufak bir işbirliği olmayacaktır. Bu çok net açık ve ortadadır. Bu terör örgütleriyle Kandil’de, Habur’da, Dolmabahçe’de oturup konuşan kimdi? Kim bunlarla işbirliği yaptı. Allah aşkına. Bu kadar alçaklık, şerefsizlik olmaz. Böyle bir şey olamaz. Politikanın bu kadar ucuz ve düzeysiz yapılmasından utanç duyuyorum” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİLER DE KARŞI

Trabzon’da ciddi oranda AK Partili vatandaşların da referandumda ‘Hayır’ diyeceğini iddia eden Güngör, “Trabzon’da çok ciddi düzeyde AK Parti içerisinde referandum sürecinde milletvekillerine rağmen karşı duran insanların var olduğunu biliyorum. Ben onlarla tanışıyorum ve konuşuyorum. Bu insanlar, referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söylüyorlar. Bu referandum sürecini AK Parti’nin ‘Hayırları’ belirleyecek. Ülkemiz için de hayırlı olacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET OYLANACAK

Güngör sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir seçim değil. Bu AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi’nin seçimi değil. Bu, 94 yıllık geçmişimizin, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin oylanmasıdır. O nedenle Cumhuriyete değer verenlerin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkacak AK Partili çok değerli insanlarımız var. Hepsi değerlidir ama bu sürece ayrıca saygı duyan, destek veren insanlar var. Bu insanların sayesinde AK Partili seçmenlerimiz sayesinde bu sistemin sonunu getirecektir”

sonnokta gazetesi / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi