Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 34. Muhtarlar Toplantısında son dönemdeki ekonomik gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Elinde silahı olan teröristle; elinde doları, eurosu olan terörist arasında fark yoktur." dedi.

"ELİNDE SİLAHI OLAN TERÖRİSTLE DOLARI OLAN TERÖRİST ARASINDA FARK YOK"

İşte Erdoğan'ın ekonomiyle alakalı konuşmasından satır başları:

"Ekonominin artık Türkiye'ye saldırmak amaçlı kullanıldığını artık biliyorsunuz. Elinde silahı olan teröristle elinde doları, eurosu, faizi olan terörist arasında hiçbir fark yok. Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar. Öte yandan elbette bizim de sıkıntılarımız, sorunlarımız var ama bunların hiçbiri ülkemizde döviz kurunun bu seviyeye gelmesinin açıklaması olamaz.

"FEDAKARLIK YAPILACAKSA BUGÜNLER TAM ZAMANI"

Mücadelemizi sürdürüyoruz. Yaşadığımız sıkıntılara karşı çözüm yollarını kendimizin bulması gerektiğine inanıyoruz. İhracatımızdaki daralmayı yeni pazarlar arayarak, üretimdeki daralmayı kendi kaynaklarımızı, kendi teknolojimizi öne çıkararak aşmanın yollarını bulmalıyız. Döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların uzun vadeli olmayacağı bilinmektedir. Çok küçük rakamlarla, daha ziyade kağıt üzerinden yapılan işlemlerle kurların yükseltildiği ortadadır. Millet döviz satarak ilk dalga saldırının önünü kesmiştir. Bunun devamını ben milletimden rica ediyorum. Merkez Bankamız ve tüm bankalarımız da bu saldırıyı bozmanın yolunu bulmalıdır. Merkez bankası gerekli imkanlara ve kabiliyetine sahiptir. Fedakarlık yapılacaksa bugünler tam zamanıdır. Ülke bekanı söz konusu olduğunda bankalar farklı hesaplar peşine giremez. İş adamlarına yaptığım çağrıyı da tekrarlıyorum. Gün çarkları hızlandırma günüdür, eğer bugün bu riskleri almazsanız yarın riske atacağınız bir şey olmayabilir. Terör örgütlerinin silahlı ve bombalı eylemlerine karşı, ekonomiyi çökertme gayretleri konusunda da milli bir seferberlik ruhu içinde hareket etmeliyiz."

Editör: Haber Merkezi