Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına ve üyeliklerine ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararda,  AK Parti Trabzon eski milletvekili ve eski devlet bakanı  Faruk Nafiz Özak, etik dışı davranışları inceleyen kamu görevlileri etik kurulu üyeliğine seçildi. 

Faruk Özak ile beraber kurula seçilen diğer isimler şu şekilde oldu: Zerrin Güngör, Faruk Nafız Özak, İbrahim Karaosmanoğlu, Ahmet Karayiğit, Ömer Faruk Doğan, Esengül Civelek, Halil İbrahim Akça, Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Prof.Dr. Erkan İbiş, Prof.Dr. M.Fatih Uşan, Kutbettin Arzu

FARUK NAFİZ ÖZAK KİMDİR?

Faruk Nafız Özak (d. 19 Nisan 1946, Trabzon), iki dönem bakanlık yapmış ve üç dönem milletvekili seçilmiş bir politikacı, eski futbolcu ve iş adamı. 2005–2009 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini 2009–2011 yılları arasında sürdürmüştür. Siyasal kariyeri öncesi Özak, Trabzonspor takımında futbol oynarken Yılın Sporcusu Ödülünü almıştır.

Faruk Nafız Özak 19 Nisan 1946 tarihinde Trabzon'da doğdu. Babasının adı Ali Haydar, annesinin adı Safiye'dir. ODTÜ ve İTÜ'de bir süre okuduktan sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1970 yılında yüksek mühendis olarak bitirdi. Trabzonspor Futbol Takımı kaptanlığını, asbaşkanlığını ve başkanlığını yaptı. Yılın Sporcusu Ödülü sahibi olan Özak, Yapısun A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Kalkınma Vakfı kurucusudur.

2 Haziran 2005 tarihinde Bayındırlık ve İskân Bakanı, 1 Mayıs 2009 tarihinde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olmuştur. 9 Haziran 2011 tarihinde kabinede yapılan değişiklik sonucu bakanlığın adı değiştirilmiş ve Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur. İngilizce bilir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi