Dr. Hüseyin Örs, KTÜ’de öğretim üyesi iken görevinden istifa ederek İYİ Parti’den Trabzon Milletvekili Aday Adayı oldu. Örs, Siyasetçi kimliğinin yanı sıra spor adamı olarak da tanınıyor. 1461 Trabzon Futbol Kulübü’nde Başkanlık yaptı. KTÜ’de öğrencileri tarafından sevilen bir öğretim üyesi. Trabzon’un Merkezi Ortahisar’da doğdu. Babası Trabzon Merkez Belediyesine adını veren Ortahisar Mahallesi’nin uzun süre muhtarlığını yaptı. Siyasetçi bir aileden gelen Örs, Trabzon’un değişik mahallelerinde güçlü arkadaşlık bağları kurmuş, büyükle büyük, küçükle küçük olmaya başarabilen bir siyasetçi. Siyaset üslubu uzlaşmacı, zaman zaman rakibi siyasetçileri bile takdir eden sosyal paylaşımları ile tanınıyor. Hemen her kesimle diyalog içerisinde olmayı başaran bir siyasetçi. Kendinden farklı görüşte de olsa insanlarla kolay iletişim kuran ve bu özellikleri ile sevilen bir politikacı.

Sayın Hocam, siz daha önceki seçimlerde “Hoca Varsa Sıkıntı Yok” ve “7’den 70’e Herkesin Adamı” sloganlarıyla siyasette olmuştunuz. Bu söylemler size özgü idi ve çok tutulmuştu. 24 Haziran seçimleri için bir sloganınız olacak mı?
Valla aslında sloganları ben belirlememiştim. Sahada yani seçim çalışmalarımda milletin arasındayken gelişiyor her şey. Bu seçim için bir slogan arayışım yoktu aslında. Birkaç gün önce İYİ Parti Gençlik Kollarındaki çoğunluğu üniversite öğrencisi gençlerle bir toplantı yaptım. Onlara “Gençler ne diyorsunuz bana, gördüğünüz gibi aday adayıyım” dedim. Onlar da “Hoca Varsa Tamam” dediler. Ben de tuttum bu sözü…

Yine size özgü bir söz olmuş. Hocam siz daha önce MHP’de siyaset yaptınız. Şimdi istifa ettiniz ve İYİ Parti’ye katıldınız ve geldiğimiz noktada aday adayısınız. Neden İYİ Parti?
Şimdi süreci iyi okumak ve değerlendirmek gerekir. Evet, doğru MHP’de siyasete atıldım. Aday oldum. Ben o gün ne demişsem, bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Değişen ben değilim yani. Ben bugün İYİ Parti’de siyaset yapıyorum. Geçmişte MHP içerisinde birlikte olduğum, yol arkadaşlığı yaptığım arkadaşlarımız ile İYİ Parti çatısı altında devam ediyoruz şimdi. Bazı arkadaşlarımız orada devam ediyor. Herkesin tercihine saygı duymak gerekir. Orada olan ya da diğer partilerde yarışa giren aday adayı arkadaşlarımın tercihlerine saygılıyım. Bizler Trabzon’a, ülkemize hizmet anlayışıyla yola girdik. Diğer partilerde aday adayı olan arkadaşlarımın da amaçlarının bu olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde 24 Haziran’da bir yarışa gireceğiz. Kararı verecek olan millettir. Ben bizim başaracağımıza inanıyorum. İYİ’ler kazanacak diyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum.

Sayın Örs, İYİ Parti’yi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yeni bir parti, kuruluşundan bugüne kadar süreci bir değerlendirebilir misiniz?
İYİ Parti yeni bir siyasal hareket. 25 Ekim 2017’de kurulmuş bir partimiz var. Hem de zor, çetin yollardan geçirilerek kurulmuş bir parti. Ama İYİ Parti, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca seçimlere katılabilmek için tüm yasal gerekliliğini 28 Aralık 2017 tarihinde tamamlamış bir parti aynı zamanda. Görüyoruz ki; daha yaşını doldurmadan İYİ Parti, halkımızın büyük teveccühü ile karşılanmıştır. Bu süreçte pek çok zorluklarla, engellemelerle mücadele ettik. Genel Başkanımız Sayın Akşener, 1 Nisan’da yaptığımız Kurultayımızda şöyle demişti “Parti kuramaz dediler, kurduk. Kurultay yapamaz dediler, yaptık, İşte, hem de on binlerle kurultay yaptık.” Evet, o gün yani 1 Nisan 2018 Türk siyasi tarihinde önemli bir gündü. Medya organları, Televizyonlar veremedi, gazeteler yazamadı ama o gün on binlerce insan İYİ Parti Kongresi için Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya akın etmişti. Bu insanlar; devlet imkanı, hiçbir yerel yönetim imkanı kullanılmadan, hiçbir şirket, grup, işadamı finansı, organizasyonu olmadan sadece ve sadece kendi imkanları ile oraya gelen insanlardı. Gönüllü insanlar yani. Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle “cesurlar”. Biz Engelleri aşa aşa geliyoruz. Allah’a şükürler olsun ki; Bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti ciddi bir iktidar alternatifi olarak milletin huzurundadır.

KTÜ’de öğretim üyesi iken siyasete atıldınız. Sizin daha önceki adaylıklarınızda da gençlerin, öğrencilerinizin size olan desteğini biliyoruz. İYİ Parti’de gençlerin durumu nedir? Gençler neden İYİ Parti’yi desteklesin? Gençlere mesajınız ne olacak
Önce şunu söyleyeyim. Trabzon’da çok aktif ve dinamik bir Gençlik Teşkilatımız var. Gençlerle aday adayı olarak Ortahisar ilçemizde çalışmalarda bulunuyorum. Valla benden daha heyecanlılar. Çok üretkenler, seçim kampanyamda lokomotif Gençler olacak. Şimdi şunun altını çizmek isterim. Son 15 yıldır uygulanan politikalar gençlerde büyük bir umutsuzluk atmosferi oluşturmuş. Özellikle eğitim sistemimizdeki ani değişimler, sınav sitemlerinin yaz-boz tahtası misali değişimi ve en önemlisi sınav sitemine olan güvenin tamamen kaybolması. Merkezi sınavlardaki soru-çalınması, verilmesi hadiseleri gençlerin devlete olan güvenini zedelemiştir. Siyasi üsluptaki sertlikler, ötekileştirmeler, benden-benden değil diye ayrıştırmalar, benden-benden değil diye kayırmalar gençleri umutsuzluğa sevk etmektedir. Buna rağmen haksızlığa karşı büyük tepkileri var. Enerjisi birikmiş bir gençlik var. İYİ Parti gençlerin siyaset yapacağı bir parti. İYİ Parti İktidarında, gençlerimizi dikte eden eğitim sisteminden kurtarıp, yaratıcılıklarını, girişimciliklerini ortaya çıkaracağımız bir model oluşturacağız. Gençlerimize adaletli, eşit ve bilimin öne çıkarıldığı bir eğitim sistemi getireceğiz. Haksızlıkları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız.

İYİ Parti Trabzon’da ne yapacak? Beklentiniz nedir? Seçim çalışmalarına başladınız, gittiğiniz yerlerde aldığınız tepkileri değerlendirebilir misiniz?
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Trabzon’da da Milletimizin sağduyu ve kararlılığını görüyorum. Adaletten yoksun, devlet gücüyle hareket eden siyasi hegemonyaları değiştirme arzusu var. Demokrasiden sapmadan, Türkiye’nin önünü açmaya karar vermiş Millet. Kararmakta olan ufkumuzu, “İyilik Güneşi” ile aydınlatarak ileriye bakma isteği var. Kısaca; Trabzon Yüzünü Güneşe Dönmüştür. Trabzon’da gittiğimiz her yerde insanımız yeni bir siyasal hareketle, yeni bir iktidarla, güçlü bir Türkiye yoluna devam etmesi gerektiğini açıkça beyan etmektedir. Bu hareket İYİ’ler hareketidir, Yeni İktidar İYİ Parti İktidarıdır. Bugün İYİ Parti Trabzon’da İYİ, çok çalışacağız PEKİYİ yapacağız. Çok kısa zamanda tüm ilçelerde teşkilatlarımızı kurduk. Partimize teveccüh her gün katlanarak artmakta. Özellikle kadınların ilgisi bir hayli fazla. Gençlerimizin, kadınlarımızın ve onların mutluluğundan mutlu olacak erkeklerimizin yani tüm Trabzonluların partimize ilgi gösterdiklerini gözlemliyorum. 25 Haziran sabahı Trabzon “İyilik Güneşi” ile aydınlanacak.

Siz spor camiasının içinden geldiniz. 1461 Trabzon Kulübünde başkanlık yaptınız. O nedenle bu soruyu soruyorum. Trabzonspor’u nasıl değerlendiriyorsunuz?
Trabzonspor bizim ortak sevdamız. Bu kent Trabzonspor ile özdeşleşen bir kent. Önce şunu söyleyeyim. Kulübü siyasetin dışında tutmak lazım. Yani Trabzonspor bizim üst şemsiyemiz. Burada çok dikkatli olmamız lazım. Hem siyasetçiler olarak bizler, hem de Kulübü idare edenler çok hassas olmalı. Eğer kulübü bir siyasi partinin yan kuruluşu gibi algılatırsak, hata yapmış oluruz. Ülkedeki ötekileştirme sürecinin bir benzerini Trabzonspor’da yaşanmasına izin vermememiz gerekir. Sporla siyaseti karıştırmak istemiyorum. Ben 1461 Trabzon Futbol Kulübü’nün Başkanlığını yaptım. Hem spor camiasının içinde bulundum hem de siyasetin. Kimse sporu siyasete alet etmesin. Bordo-Mavi atkıyı siyaset malzemesi yapmasın. Bordo-Mavi atkıyı takacağımız yer, Akyazı Stadyumudur. O, bordo-mavi atkı herhangi bir bez parçası değildir. O bordo-Mavi atkıda Kaptan Dozer Cemil Abinin, Rahmetli Kadir Abinin emeği, alın teri var, Trabzonspor sevdası uğruna hayatını kaybeden taraftarlarımızın acı hatırası var, haksızlığa karşı direniş var, şikecilere, kupamızı çalanlara ah’ımız var. Vatandaşlarımıza; “sporu siyaset için kullananlara veya siyasete sporu alet edenlere lütfen izin vermeyin” diyorum. Siyasiler ancak ve ancak sporun hizmetinde olabilirler.

Editör: Haber Merkezi