SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp, önemli açıklamalarda bulunarak Vakfıkebir’deki hedefini açıkladı. Vakfıkebir’de ilk etapta hedeflerinin yerel seçimde belediyeyi İYİ Parti’ye kazandırmak olduğunu söyleyen Alp, belediye başkan adayı profili için ilginç açıklamalarda bulunarak, İYİ Parti’nin belediye başkanının Vakfıkebir’de asgari ücret alacağını söyledi. Alp, belediye başkan adayını da bu kritere göre belirleyeceğini dile getirdi. Vakfıkebir’de vatandaşların, İYİ Parti’ye yaklaşımlarının çok olumlu olduğunu belirten Alp, “Vakfıkebir, İYİ Parti ile iyi olacak” dedi.

İşte Alp’in açıklamaları:
PARLAMENTER SİSTEM YETERLİ

Toplumda demokrasi anlamında tıkanıklık gördüm. Karşılığı olmayan başkanlık sisteminin ve toplumu ikiye bölen tavırlar neticesinde bu ayrışmanın ortadan kalkması gerektiğine inandım. Meral hanımın ‘parlamenter sisteme geri döneceğiz’ demesi benim için yeterlidir. İnşallah hem ilçemiz hem şehrimiz hem de ülkemiz İYİ Parti ile iyi olacak.

SESSİZ ÇOĞUNLUK YÖN VERİYOR
Vakfıkebir’in sessiz çoğunluğu siyasete her zaman yön verir. Şuan sessizlik gittikçe artıyor. Bu olumlu bir gelişme. Bunların İYİ Parti’ye yansıyacağını düşünüyorum. Şimdilik benim hedefim Vakfıkebir’de ikinci parti olmaktır. Daha sonraki çalışmalarda da partimizin Türkiye başarısında da belirleyici olacağını düşünüyorum. Benim kendi adıma Vakfıkebir’de %20 oranında bir oy beklentim var. Önümüzdeki zaman içerisinde bu oy oranının daha da artacağını düşünüyorum.

MHP’DE ZAFİYET VAR
Biz MHP’liliğimizi bir yerde bıraktık ama milliyetçiliğimiz, ülkücülüğümüz ise yine bizimledir. MHP, bizim baba ocağımızdır ama bugün bir yönetim zafiyeti var. Bu yönetim zafiyeti de bizi bugünkü durumlara götürdü. Yarın neyin ne olacağını da yine bilemeyiz. Ama İYİ Parti’nin kucaklayıcı ve merkez sağdaki konumu dolayısı ile buradayız. Vatan diye bir kaygımız var. Bayrak diye bir sevdamız var. Bunlar herkesin olduğu gibi bizim de sevdamızdır. Biz İYİ Parti olarak partiler üstüyüz.

MHP’Lİ TABAN DA MUZDARİP
MHP’de bize kimse tepki göstermedi. Bilakis Vakfıkebir’de MHP tabanının benim kadar muzdarip olduklarını biliyorum. Fakat bazı arkadaşlarımız üç hilalin sevdasının bitmeyeceği düşüncesi ile şuanda orada bulanacaklarını söylüyorlar. Ama oylarını İYİ Parti’ye vereceklerinin sinyalini de bize veriyorlar. Bu konuda bir sıkıntımız yok.

İLK AKLA GELEN İYİ PARTİ OLACAK
İnsanlar korkularını yenebildikleri zaman ve sandığa gidip Allah ve kendisi ile baş başa kaldıklarında mutlaka bazı konulara daha dikkat edeceklerdir. Muhasebelerini daha iyi yapacaklardır. Sandık başında bence İYİ Parti ilk akla gelen parti olacak. Türkiye İYİ Parti ile iyi olacak diyoruz. Bugünkü monarşi döneminin sonlanacağını umuyoruz. Tek ümidimiz Meral Akşener’dir. Allah’ın yardımı ile bu kutlu yolda inşallah başarılı olacağız.

BELEDİYEYİ KURTARMAK GEREK
Şuan İYİ Parti’nin yapacağı en iyi şey, Vakfıkebir Belediyesi’ni kurtarmaktır. O anlamda Vakfıkebir’de bazı sıkıntılar var. Vakfıkebir ile Büyükşehir Belediyesi’nde bir irtibat kopukluğu var. Vakfıkebir şuanda mağdur durumda. Çok fazla bir icraat yok. Hayri Bey ve Sabri Bahadır döneminden sonra çok fazla bir icraat yok. Hayri beyin yaptığı bir proje vardı onu da heba ettiler. Şuanda orası bomboş.

YAPILANLAR YETERLİ DEĞİL
10 kamyon ile birlikte asfaltlama yapıyorlar. Onu da meğerse Büyükşehir yapıyor. Biraz beton yaptılar. Bu yapılan betonlar çatladı. Bunlar yapıldı Allah razı olsun ama Vakfıkebir için yeterli değil. Ben inanıyorum ki Vakfıkebir Belediyesi, İYİ Parti’nin elinde çok güzel işler yapacak.

İLK DEMECİ ASGARİ ÜCRET OLACAK
Benim belediye başkan adayımın ilk demeci şu olacak; ‘Ben belediyeden asgari ücretin dışında para almayacağım.’ Başkaları nasıl asgari ücretle geçiniyorsa o da asgari ücretle geçinecek. Eğer yetmediğini söylerse gerekirse iki asgari ücret talebi olabilir. Bu onun ilk beyanı olacak. Bunun dışında başka bir ek işle uğraşmayacak. Gece gündüz Vakfıkebir’de olacak. Hatta mümkünse belediyede kendine bir oda yaptırsın benim o arkadaşım gerekirse evine gitmesin.

BAŞKAN ARKA KOLTUKTA OTURMAYACAK
Benim Vakfıkebir belediye başkanımın lüks arabası ve özel şoförü olmayacak. Arka koltuğa da oturmayacak. Belediye başkanı, çarşıda, pazarda dolaşacak, halkla iç içe olacak. Sabri Bahadır, belediye başkanlığının üstünde bir kişiliğe sahipti. Hayri Bey de de aynısını gördük. Ama şimdiki dönemde belediye başkanlarımızda bunu göremiyoruz. Kendilerine ulaşamıyoruz.

YETER Kİ BAHADIR VE BİRİNCİ GİBİ BAŞKANLAR OLSUN
Vakfıkebir’in iktidar belediyesi diye bir kaygısı yoktur. Herkesten eşit yatırım alacağını düşünür. Yeter ki Vakfıkebir’in Sabri Bahadır, Hayri Birinci gibi belediye başkanları olsun. Ankara bize asla göz ardı etmedi. Ama bugün şöyle bir uygulama varsa, ‘bizdense yatırım var, bizden değilse yatırım yok.’ İşte o zaman Vakfıkebir mağdur olur. Ama parti ayrını yapmadan, herkese eşit mesafede olan ve bizim paramızı çok iyi kullanabilecek bir belediye başkanı seçmek zorundayız.

ENCÜMENLER PARAYI BAĞIŞLASINLAR
Belediyelerde encümenler toplantılara katılıyorlar. Her toplantıdan 200 lira para alıyorlar. Ama biz zaten encümenleri esnaftan seçiyoruz. Esnafımızın bu paraya ihtiyacı mı var? Bu parayı yardım için belediyelere bağışlasınlar. Biz bunlara dikkat edeceğiz. Encümenlerimizi bu kriterlere göre seçeceğiz.

VAKFIKEBİR’İ KAZANMAK İSTİYORUZ
Vakfıkebir, İYİ Parti ile iyi olacak. Hedefimiz öncelikle yerel seçimlerdir. Vakfıkebir’i kazanmak istiyoruz. Yerel yönetimin nasıl olduğunu insanlara göstermek istiyoruz.

Ekonomiyi iyi bilen, tahsilli, kültürlü ama gözü tok bir başkan adayımız olacak. İnşallah Vakfıkebir partiye oy vermenin hatasını görecek, kişiye oy verecek.

BİZDE ‘BEN’ YOK…
Benim siyaseten çok fazla bir hedefim yok. Ama partimizin bize vermiş olduğu herhangi bir görev bizim için onurdur. Benim çok fazla bir beklentim yok. İnşallah öncelikli olarak şunda görevimizde  başarılı oluruz. Ama şartlar başka türlü olur, farklı talepler olur, bizden daha iyisini göremezsek o zaman talip oluruz. Fakat ben hep bizden daha iyisini araştırırım. Bizde ‘ben’ yok, bizden daha iyisini bulduğumuzda onun hizmetindeyim, emrindeyim.

Editör: Haber Merkezi