Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in önceki gece bir televizyon kanalında 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiyle alakalı “Darbeyi AK Parti’nin kendisi yaptı” ifadelerine AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta sert tepki gösterdi. Pekşen'in, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sözlerini sert bir şekilde eleştirerek “Pekşen her zaman ki gibi ucuz bir siyaset anlayışı içersinde haddini aşan açıklamalarda bulunmuş” dedi.

KENDİSİ YALANLA MARUFTUR…
Milletvekili Balta, hezeyan dolu açıklamalarından ötürü Pekşen'i kınadıklarını dile getirdi. Balta “Bu tip açıklamalar CHP’nin yeni yaptığı bir şey değil. Bunu 15 Temmuz’dan beri sürekli yapıyorlar. Daha önceleri Genel Başkanları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz’u kontrollü darbe girişimi olarak nitelendirmişti. 15 Temmuz Destanı'nı sulandırmak, FETÖ' ye arka çıkmak için bugüne kadar birçok söylemine tanık olunan CHP şimdide Pekşen’in bu açıklamalarıyla karşımızda. Kamuoyu sayın Pekşen’i çok iyi tanıyor. Kendisi yalanla maruf bir kişidir. Bu tür açıklamalar, siyasetin ahlakına asla uygun düşmemektedir” diye konuştu.

MİLLETİN YANINDA DURSUN
Milletvekili Balta, “Planlayıcıları ve tetikçileri belli olan, bir darbe girişimine ‘AK Parti’nin kendisi yaptı’ demek her şeyden önce aklın inkârıdır. 15 Temmuz'da çatısı altında bulunmaktan onur duyduğumuz TBMM defalarca bombalanmış kurşun yağmuruna tutulmuştur. 15 Temmuz tarifsiz bir ihanettir. CHP ve Milletvekili Pekşen’e tavsiyem. FETÖ ağzını önce bıraksın. Milletin yanında dursun. Halkı bir dinleyin. Darbecilerin yanında, terör örgütleriyle aynı dili kullanmaktan vazgeçin. Aziz milletimizin kendi iradesiyle iktidar olamayacaklarını anlayan bu zihniyet, bunu ismi gibi bildiği için; bu tür söylemlerden medet umar hale gelmiştir. Halkımız bunların hiç söylemine itibar etmiyor” şeklinde konuştu.

BÜYÜK SAYGISIZLIK
Milletvekili Pekşen’in bu açıklamasını gayri ahlaki bir yaklaşım olarak nitelendirdiklerini ifade eden Milletvekili Balta “Milletvekili Pekşen’in 250 şehidimizle ilgili 'öngörülemeyen sonuç' ifadesini kullanılması da şehitlerimizin ruhuna ve milletimize karşı çok büyük bir saygısızlıktır. Bu ifadeler şehitlerimizin ruhunu azap edecektir, yakınlarımızın ve gazilerimizin yüreğini kanatacaktır. Bu vatan için gövdesini siper eden, canını seve seve veren kahramanlara saygısızlık yapmak kimsenin haddine değildir. Böyle bir açıklama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışır bir ifade değildir. Bu, tamamen gayri ahlaki bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

RAHATSIZLIKLARINI AÇIKLASINLAR
Milletvekili Balta sözlerine şöyle devam etti: “PKK olsun FETÖ olsun bunca şehidimiz için ses çıkartmazken, insansız hava araçlarının tespiti ile PKK’lıların etkisiz hale getirilmesinden neden rahatsız olduklarını açıklasınlar. Bunun gibi birçok vebalin altında kalan CHP bunun da vebalinin altından kalkamaz. Bunun gibi söylemlerle 15 Temmuz’u sulandırmak isteyen, itibarsızlaştırmak isteyen, 15 Temmuz’a tiyatro diyen, kontrollü darbe diyen, ‘Darbeyi AK Parti’nin kendisi yaptı’ diyen, 250 şehidimiz ile ilgili olarak ‘Öngörülemeyen sonuç’ diyen herkesle aziz milletimizin bizlere verdiği destekle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadeleden asla geri durmayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Haber Merkezi