TARAFLARLA GÖRÜŞTÜM
Trabzon’da dolmuş yenileme sürecine dair AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi açıklamalarda bulundu. Revi’nin açıklamaları şöyle: “Dolmuşlardaki yenileme sürecine dair taraflarla ilgili görüşme imkanım oldu. Bizde bu şehirde yaşıyoruz konu ile ilgilenmemiz doğru ama bir yönlendirmemiz, taraf olma durumumuz söz konusu değil.”

SİSTEMLER ÇALIŞILDI
“12+1 ve 17+1 sistemleri üzerinde çalışıldı. Kararı verecek olan taraflar UKOME, Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’dır. Dolmuşların eskimiş olması ve engellilere hitap etmemesi en büyük sorunlar. Taraflar bu sorunların aşılması adına bir karar alacaktır. Trabzon’un faydasına bir karar alınmasından yanayım.”

BİR KAÇ GÜNE
PAYLAŞACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Şehrin en önemli sorunu olarak görülen ulaşım meselesinde epey bir mesafe kat ettik. 9 yeni otobüsümüzü teslim aldık. Mart ayında da inşallah 11 otobüsümüzü daha halkımızın hizmetine sunacağız. Dolmuş modernizasyonunda da sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

12+1 ÖNE ÇIKTI
R.A. Dolmuş yenilemesi ile ilgili 12+1 ve 17+1 yolcu taşıyan sistemler gündeme gelirken defalarca yapılan görüşmelerin ardından orta yol bulunamadı. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük olasılıkla 12+1 sistemini açıklaması bekleniyor. 


 

Editör: Haber Merkezi