Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır,“Trabzon 17 yıldır kötü yönetimler nedeniyle bu hale geldi. Denizden şehre baktığınızda bir gecekondu şehri gibi görünüyor. Trabzon artık onlara mahkum değil. Bu halk en iyisini hak ediyor” dedi.

ERCAN ŞILBIR KİMDİR?

12 Ekim 1969 yılında Trabzon’da doğdum. İlkokul, ortaokul, lise tahsisimi Trabzon’da yaptım. 2 yıl KTÜ Jeoloji Fakültesinde, akabinde 3 yıl Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde devam ettim. İş sebebiyle ikisini de yarıda bıraktım. Trabzon sebze ve meyve halinde baba mesleği olan komisyonculuk ile devam edip, sonrasında ihracatçılık, fabrikatörlük, armatörlük işlerinde iştigal edip bugün de tekrardan sebze meyve komisyonculuğuna devam ediyorum.

TRABZON’U SAMSUN’A BAĞLADILAR 

Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır, 31 Mart seçimlerine ramak kala gazetemize konuştu. “Trabzon ili 17 yıllık AKP hükümeti döneminde kasıtlı olarak küçültülmüş, hiçbir yatırım yapılmamıştır” diyen Şılbır önemli açıklamalar yaptı: Trabzon’a objektif olarak baktığımızda en son gözle görüşür yatırımlar 1984-89 görev yapmış olan Orhan Karakullukçu’nun eserlerini görüyorsunuz. Ki bu eserler arasında otobüs terminali, sebze ve meyve hali, içme suyu projeleri… Bu projeler Orhan beyin eseridir. Bunlar dışında yapılmış hiçbir şey göremiyorsunuz. Trabzon’un en büyük eksiklerinden birisi çevre yolu. 1999 yılında Bakanlar Kurulu kararnamesinde geçmiş olmasına rağmen, hala hiçbir çalışma söz konusu değil. Ordu, Rize, Gümüşhane yapmış bitirmiş, Giresun projelendirmiş, temel atmış, çalışmalar devam ediyor. Ama mevcut AKP hükümeti 450 yıl Osmanlı’ya sancaklık yapmış olan Trabzon’u kasıtlı olarak Samsun’a bağlanmış durumdadır.

GÜLCEMAL BU ŞEHRE YAKIŞMIYOR

Trabzon’da yanlış dolgularla insanların denize ilgisi kesilmiş. Bugün hala Beşirli bölgesinden başlayıp Ganita’ya doğru devam eden Gülcemal projesi var. Ki bana göre Trabzon’a yakışır bir proje değildir. Trabzon’da rant düşüncesi olanların projesidir. Sahilde T’ler yapılarak, kumsallar oluşturularak Trabzon halkının kullanımına açılması daha faydalı ve makul olur. Geçmişte Ayasofya Müzesi’nden Beşirli’ye kadar 7 tane gazinosu olan bir Trabzon vardı.  Bugün ise sahilde hiçbir oturacak hiçbir mekânı olmayan Trabzon var. İvedilikle bunların halkın sosyal anlamda yaşam seviyesini yükseltmek adına yapılması gerekenlerdir.

ZAĞNOS VE TABAKHANE HEDER EDİLDİ

1994 yılındaki bugünkü Doğruyol Partisi Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Akar’ın projesi olan Zağnos ve Tabakane projeleri yarım yamalak, amacı dışında tamamen rantsal beklenti içinde heder edilmiş projelerdir. Zağnos deresi başına şuan ki bize göre Betonik park, birileri göre Botanik Park’ın altında 26 dönümlük bir gölet yapılması gerekir. Bu göletler bugün için hem yapılmış eserlerin muhafazası, hem de ilerde bölgemiz coğrafyasından kaynaklı olarak bir sel felaketinin önüne geçmek amacında olmakla beraber, son 4-5 yıldır Trabzon’da turizmin ekonomik anlamdaki getirisine katkı sağlaması anlamında çok faydalı olması gereken projelerdir. Maalesef aradan geçen 25 yıla rağmen bunlar bile tamamlanmamıştır.

SU YÜZDE 30 UCUZLAYACAK

Bunun yanında Trabzon’un güneyindeki giriş ana arterin üzerindeki sanayi sitesi, ot pazarı, hurdacılar sitesi ve kömürcüler Trabzon’un girişine yakışır işyerleri değildir. Bunların ivedilikle ana yol üzerinden tali yollara kaydırılması gerekir. Trabzon trafiğinin öncelikli olarak Gazipaşa’dan yukarıya doğru çift yönlü kullanılır hale getirilmesi, Uzunkum mevkiinde Orman Okulu’ndan Toklu Vadisinden yukarıya; Soğuksu, Kisarna, Bengisu, Kireçhane istikametine yeni bir anayol bağlantısı yapılarak, Atapark’taki yoğunluğun azaltılması projelerimiz var. Bunun yanında Trabzon’da Belediyenin duyarsız kalmasından kaynaklı pahalı olan suyun bedelini yapacağımız çalışmalar ile yüzde 30 ucuzlatmayı düşünüyoruz.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ TAŞIMACILIK

Türkiye’nin ve Trabzon’un kanayan yarası olan köylere dönüşü tekrar sağlamak amacıyla ilk etapta köyde 5 tane büyük baş besleyen kadının sigortasını belediye olarak ödeyip, onun üretmiş olduğu sütü alıp yöresel marketlerde sattıracağız. Bütün öğrencilerimizi ücretsiz taşımayı planlıyoruz. Bazı AKP li arkadaşlar finansını nereden sağlayacaksınız diye çeşitli algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Bugün Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinde temsil ağırlama giderlerinin bütçe içerisindeki oranları çok afaki rakamlardadır. Bunlar kısıldığı zaman bu projeler finanse edilebilecek basit ve çok ucuz halkımıza faydalı olabilecek hizmetlerdir.

SURİYELİLERİ BERTARAF EDECEĞİZ

İstihdama yönelik neler yapabilirsiniz diye soran arkadaşlarımız var.  Öncelikle Suriyelileri, Afganları, Pakistanlıları piyasadan bertaraf edeceğiz. Bizim çocuğumuz kahvelerde, sokaklarda gezerken bunların hiçbir kural ve kaideye tabi değilken çalışmaları bir handikaptır. Belediyeler zabıtalar vasıtasıyla bununda önüne geçebilir. Trabzon’da kentsel dönüşüm adı altında yaptırılan TOKİ binalarının yapılış şekilleri bizlere göre çok yanlıştır. TOKİ binalarını kentsel dönüşüm adı altında mahalle bazlı veya sokak bazlı yerel müteahhitlere yaptırarak buradaki insanların istihdamını artırmayı planlıyoruz.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR

Tonya’daki bir seçmenin isteği çok garibime gitti. Oradaki seçmenimiz diyor ki, Buraya neden Büyükşehir’in bir tane otobüsü gelmiyor? Bende onlara görürsem Salih Cora’ya söyleyeceğimi ve her ortamda dile getireceğimi ifade ettim. Rakiplerimizden birinin memleketi olan Çaykara’da öyle insanlarla karşılaştık ki, “iyi ki çıktınız. Umut ışığımız oldunuz. Yoksa sandığa gitmeyecektik” dediler. Vatandaş mevcut siyasilere küsmüş, darılmış bir durumda. Bir de şunu diyorlar, siz yetki olarak ne istediniz de vermedik. Biz bizden isteneni verdik ama memleketi satın demedik. Vatandaş artık durun diyor. Ülkenin varlık fonunun bile %65 nin satıldığı bir yerde, bu memlekette satılacak bir şey kalmamıştır. Vatandaş bunun bilincinde ve idrakında. Sandıkta cevaplarını vereceklerdir. Ve mevcut hükümetin sandıkta çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağı kanaatindeyim.

73 YILLIK BİRİKİMİZLE YOLA ÇIKTIK

Fikir itibariyle birbiri ile zıt olanlar ittifak yapmış durumdalar. Vatandaş bunun farkında. Biz çok şükür hiçbir ittifakta yokuz. Birbirlerini PKK ile işbirliğinden suçluyorlar. Her ikisinde de seçmen listelerinde HDP görüşlü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var. Bizim açımızdan bu insanları böyle ayrıştırmayı ülkeyi germenin hiçbir anlamı yok. Biz onun için iki ittifakın içerisinde de yer almadık ve buna karşı halkın ittifakıyız diyerek 73 yıllık birikimimizle yola çıktık. Halkımızın desteğini aldığımız ölçüde, halkımıza hizmet vermeyi düşünüyoruz. Demokrasi 1946 yılında nasıl yoktan var olmuşsa, 1950 de nasıl gerçek boyutunu bulmuşsa, 1950’nin tekrarı olacağını 31 Mart gecesi bütün ulusal ve yerel basının Demokrat Partiyi konuşacağını söyleyebilirim.

VATAN HAİNLİĞİ İÇERİSİNDELER

Orhan Karakullukçu zihniyeti ile müteşebbis olabiliyor musun? Volkan Canalioğlu gibi insanlarla iç içe olabiliyor musun? Ali Kemal Başaran gibi insanlara yardımcı olabiliyor musun? Eğer bunları yapabiliyorsan Trabzon’da birçok eser de olur. Trabzon halkı da rahat eder. En azından halk devlet ve belediye ile barışık hale gelir. Bugün vatandaş, belediye başkanı ile görüşmekte niye sıkıntı çeksin. Geçmişte Orhan Karakullukçu, Volkan Canalioğlu sokakta tek geziyordu. Bugünkü siyasilerin ne korkusu var ki, makam şoförsüz, korumasız sokakta geçmezden itina ediyorlar. Korkuları ne? Bu millete bu vatana bu kadar kötülük ettiklerinin farkında olarak, bilerek ve kasten mi bunu yapıyorlar. Eğer bunu yapıyorsalar çok büyük vatan hainliği içerisindeler. Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz ki, vatandaşımızda bunlara gereken cevabı verecek.

17 YILDIR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPANLAR…

Sahilden 500 metre kayıkla açıldığın zaman Trabzon’un bir gecekondu şehri olduğunu görürsünüz. Trabzon’umuz eskisi gibi güzel değil, her taraf beton yığını haline gelmiş. Ayrıca Trabzon2un belirtilen nüfusa sahip olduğu inancında da değilim. Bu kadar binalarda kim oturuyor? 2002 yılında 1 milyon 50 bin nüfusa sahip olan şehir, normal Türkiye nüfusuna göre devam etmiş olsa 1 milyon 350 bin olması gerekirken bugün 780 binlerde. Ve Trabzon’da hiçbir bölge müdürlüğü yok. Hepsi Samsun’a taşındı. Trabzon’un gözbebeği olan KTÜ Farabi Hastanesi’nde makine teçhizatı yok. Vatandaş Rize’ye gönderiliyor. Trabzon bu hale getirildi. Trabzon’da 17 yıldır milletvekilliği yapanlar Trabzon’a ihanet ediyor.

BİZ VARSAK ÇARE VAR
AKP hükümetinin 17 yıldır Türkiye’de uygulamış olduğu operasyonlardan dolayı korkularınızı yenin. Demokrat Parti var, çare var. Gerekirse bu memlekette Demokrasi için, dün şehir vermiş olan partimiz yarın da kendi idari kadrosunda şehit vermeye hazırdır. Yeter ki halkımız korkmasın, çocuklarının huzuru, güveni, refahı için doğru kararı versinler.

Editör: Haber Merkezi