Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, düzenlediği basın toplantısı ile anayasa referandumu için partisinin kararını açıkladı. “İçte ve dışta, terör örgütleri üzerinden küresel güçlerin hedefi haline gelen ülkemiz, çok zor günlerden geçmektedir” diyen Kurt, “Bunca sorun ve tehdit kapıda iken, iktidar partisi AKP ve MHP’nin ülke gündemini yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığıyla meşgul etmesi kime hizmet etmektedir? Anayasa gibi, ülkenin temel sözleşmesini, yüzde hesapları üzerinden giderek ve adeta toplumun büyük bir kesimini yok sayarak değiştirmeye çalışmak bu kritik süreçte nasıl bir hırstır?” dedi. 

HAKLILIĞIMIZ HEP GÖRÜLDÜ

Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerinin istismar edilmemesi için böyle bir açıklama yaptıklarını belirten Cevat Kurt, “Aziz halkımız, Saadet Partisi’nin ülkenin temel sorunlarıyla ilgili bugüne kadar dile getirdiği hususlarda ne kadar haklı olduğunu yakından görmüştür. Ergenekon, Suriye, Çözüm Süreci’nde ne dediysek haklı çıktık. Bu ve buna benzer konularda haklı çıkan Saadet Partisi, bugün bir başka tehlike ve tehdit görmekte ve buna karşı çıkmaktadır. O da, birlik ve bütünlüğümüze zarar verecek olan yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı meselesidir” diye konuştu. 

HALKIMIZ DA HAYIR DİYECEKTİR

Kurt, sözlerine şöyle devam etti: İktidarın ve kendi menfaatlerini halkın menfaatlerinden üstün gören çevrelerin dayatmalarının, birlik ve beraberliğimizi zedeleyeceğini düşünerek bugünden yüksek sesle HAYIR diyoruz. Vatanperver, milli ve manevi duyguları güçlü olan ve bizim neden HAYIR dediğimizi merak eden halkımıza, kuru muhalefet anlayışıyla hareket etmediğimizi belirtmek isterim. Bizler siyaseti oy, mevki, makam ve çıkar için değil, merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle, Allah rızası için yapıyoruz. Halkımız nasıl ki 15 Temmuzda vatan mesele olunca canı pahasına direnç göstermişse, bu referandumda da mesele vatanın bekası olduğu için HAYIR diyecektir. Halkımızın hayır diyeceğinden şüphemiz yoktur.

Editör: Haber Merkezi