SMA Tip-1 Hastalığı Nedir? SMA Hastalığı bireyin merkezi sinir sistemini iskelet kas sistemini kontrolü, kas hareketini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir hastalıktır. Uzmanlara göre, SMA motor gelişim eksikliğine yol açan zayıf kaslar ve güçsüzlüktür.

Egemen Öztürk bu ölümcül hastalığa yakalanan binlerce çocuktan biridir. Uzunsokak’da Cumartesi Pazar bu yavruyu kurtarabilmek için, hayırsever insanlar açmış olduğu stantta para toplamaktadırlar. Çok ulvi bir çalışma ama öyle 10 lira, 20 lira gibi sembolik paralarla çocuğun tedavi olması mümkün değildir.

Eğer gereken para bulunamazsa, bu dünya güzeli bebek hayata gözlerini yumacaktır. Ülkemizde bu bebeği tedavi edecek binlerce iş adamı var. Allah aşkına bu bebeğin imdadına yetişin, insanlık bunu gerektirmiyor mu? “Bir can kurtarmak bütün dünyayı kurtarmak değil mi ?”

Biz sosyal devlet değil miyiz? Sosyal devletin bir görevi de vatandaşının geleceğini garanti altına almaktır. Neden devlet yetkilileri büyük bir kampanya başlatıp bu yavrunun hayatta kalmasını sağlamasınlar? Zaten devletin en önemli görevlerinden biridir.

Şimdi bakıyorsunuz bir kaç genç yukarıda da belirttiğim gibi bir araya gelip 5-10-20 sembolik paralar toplayarak bu bebeği kurtarma gayretindeler. Bu paralarla mümkün müdür? Asla mümkün değildir bir an evvel devlet ayağa kalkarak bu büyük meblağ tutan tedavi parasını ya devlet karşılayacak yada hayırsever iş adamları karşılamaları şarttır.

Aksi taktirde önemine binaen tekrarlanmak gerekirse acil tedbir alınmazsa Egemen Öztürk maalesef hayata veda edecektir. Bu sonuçtan hem devlet sorumlu olacak, hem büyük iş adamları.

Hz. Musa’nın kavminden olan Karun’u bilmeyen yoktur sanırım. Karun’un servetinin anahtarlarını o zamanın tekniği ile 50 at taşırmış öyle bir zenginmiş

Kendisi bir gün ahalinin toplandığı yere at üstünde gururlu bir şekilde gelir iken kendisine “Ya Karun, senin bu servetinden yoksullara ver ki, servetin daim olsun” kendisinin verdiği cevaba bakın! “Bu serveti kendi ilmimle yaptım veremem! Öylemi, kendi ilmin ile ha?” Allah C.C. onu o serveti ile yerin dibine batırdı. Ona imrenenler, şöyle dedi; “Demek ki bizimde böyle servetimiz olsaydı ve paralelinde egoist olsaydık bu akıbete uğrayacaktık”

Değerli iş adamları bir an evvel Egemen Öztürk’e yardım edin hem kendinizi kurtarın hem de bu yavruyu.

Not: Temizlik, maske ve mesafeye dikkat ediniz. Salgın hastalık devam etmektedir.