TFF Spor Toto Süper Ligi’nde ilk yarıyı 46 puanla ve en yakın takipçisine 7 puan farkla zirvede bitiren Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası’ndaki rakibi Boluspor’du.

Lig maçlarındaki kapalı gişeden uzak olan tribünler maç yerine tamamen Fenerbahçe başkanıyla ilgilenince (!) sahadaki oyuncuları da etkilemiş olacak ki maçın ilk yarısı adeta izleyenleri uyuttu. 45 dakika boyunca pozisyon üretemeyen Trabzonspor, rakip kaleye şut bile atamadı. Boluspor ise ilk yarıda bulduğu fırsatları gole çevirebilseydi belki de turu geçen taraf olacaktı.

Abdullah Avcı, beklendiği gibi maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken belki de bu oyunculara son şansı veriyordu. Bize göre de öyleydi. Ancak şans bekleyen ve bu şansı yakalayan yedek oyuncuların aklı sanki başka yerdeydi. İlk yarı boyunca; sahaya kaptan olarak çıkan Hüseyin Türkmen, Yusuf Sarı, Serkan Asan, Siopis ve Berat’ın pas hatalarını izledik. Bu isimlerden sadece Berat ve Yusuf Sarı ikinci yarı öncesi kenara alınırken, Serkan Asan ise Koita’nın attığı golden önce Bakesetas’a pası veren isim oldu. Serkan Asan bu pozisyonun ardından sakatlanıp oyuncan çıktı.

Forvet oynayan Koita top almak için zaman zaman defansın önüne kadar gelirken, maçın ve yedeklerin genel görüntüsü transfer için işaret fişeğini ateşler nitelikteydi.

Trabzonspor, çok zorlanmasa da Boluspor’u 1-0 yenerek ismini bir üst tura yazdırırken, Abdullah Avcı hoca için de yedekler ekseninde kafasında net bir tablo oluşmuş oldu. Murat Cem Akpınar dikkat çeken tek oyuncu olurken, diğer yedeklerin önemli bir bölümü kendilerine verilen son şansı elinin tersiyle itmiş oldu.