Başlangıç önemlidir. Bir işe başlarken, bir yere girerken atılacak ilk adım, söylenecek ilk söz devamını belirleyen en önemli noktadır.

Biz de Sonnokta gazetesindeki habercilik ve köşe yazarlığı adımımızı bu yazıyla atıyor ve kıymetli okurları bu vesileyle selâmlıyoruz.

Hayatımız boyunca ilke edindiğimiz doğruluk, dürüstlük, erdemlilik ilkelerimizden hem haberlerimizde hem yazılarımızda ayrılmayacağımızı burada yaptığımız bu başlangıçta bir kez daha vurgulamak isteriz.

Trabzon, matbuat açısından oldukça önemli bir kent… 1453’ten beri payitaht olmasının da etkisiyle bu toprakların medeniyet öncülüğünü yapmış İstanbul’u takip eden bir şehir… Osmanlı’da ilk gazetelerin kurulmasının üzerinden çok geçmeden Trabzon ve Bursa Anadolu’da gazeteyle tanışan ilk şehirler olmuştur. Mahallî basın birçok şehirden önce buralarda başlamıştır.

Bugün gelinen noktada Trabzon ve Bursa mahallî basınının gücü ortadadır. Bu güç iki şehrin erken dönemde gazetecilikle tanışmasından kaynaklanmaktadır.  

Doğu Karadeniz Bölgesi, Türkiye’yi hem ekonomik hem politik açıdan önemli oranda etkilemiş bir bölge. Trabzon merkezli yayım yapan Sonnokta ve diğer yerel gazeteler bölgeye hitap etmektedir.

Ve bizler bu tarihî birikimin ve coğrafyanın verdiği sorumluluğu üstlenen kişiler olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olacağız, tabii ki okurların katkı ve destekleriyle…

Bize bu sorumluluğu yükleyen ve bizi bu sorumluluğu taşıma seviyesine getiren herkese teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla…