SONNOKTA MURAT SELİM - 1461 Trabzon Başkanı Haluk Şahin, pilot takımın hedeflerinden bahsederken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Şahin, kolej havasında bir ekip oluşturduklarını belirtirken amaçlarının Trabzonspor A takımına futbolcu kazandırmak olduğunu söyledi. Şahin, sporcuların her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederken amatör kulüpleri yakın takipte olduklarını belirtti.

MAHCUP ETMEDİLER
Başkan Şahin, “İlk günden beri sporcularımızla birlikteyim. Bütün idmanlarda oluyorum. Menajerimizden, teknik ekibimize, çalışanımızdan malzemecisine, masörüne hepsi çocukların üzerine titriyorlar. Çocuklarda bizleri mahcup etmiyorlar. Çünkü onlarda işin bilincindiler. Hedefleri iyi futbol oynayarak Trabzonspor A takımına yükselmek olduğunun farkındalar” dedi.

FORMA ORADA
Başkan Şahin, 1461 Trabzon’da görev aldığı ilk gün futbolculara, “Kulüp 50 metre ileride, forma orada koşun alın” dediği söylerken, “Hiçbirinde ‘futbolcu oldum’ havasına girme gibi bir şey yok. Takımımızda tam bir kolej havası hakim. Psikoloğumuz, doktorumuz onlarla ilgileniyor. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Ailelerde bunun bilincinde. Hasta olanın, cenazesi olanın yanına gidiyoruz. Hep iç içeyiz” dedi.

BİZİM İŞİMİZ NE KUPA NE DE LİG!
1461 Trabzon Başkanı Haluk Şahin, Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor’u elemelerine rağmen futbolcuların aynı ciddiyetle işini yaptığını söyledi. Başkan Şahin, “Bursaspor’u yendik ve önemli bir başarı elde ettik. Ancak bu başarıdan dolayı kesinlikle şımarma yok. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bizim işimiz kupada değil. Bizim işimiz lig de değil. Bizim işimiz yukarıya futbolcu vermek. Ligimize bakıldığında puanlar birbirine çok yakın. Onun için biz üst sıraları zorlayacağız. Bizim asıl hedefimiz oyuncu kazandırmak. Yukarıya çıkarsak başarı gelirse yok demeyiz. Niye diyelim ki” dedi.

HİÇBİRİNDE KORKU YOK
Başkan Şahin, futbolcuların 3. Lig’den bir anda Trabzonspor’a nasıl yükseliriz gibi bir korkularının olmadığını ifade ederek, “Hepsi de bana göre Türkiye liglerinde ve Trabzonspor’da dahil bütün liglerde oynayacak kalitede sporcular. Ama biraz daha tecrübe kazanmaları gerekiyor. Çok çalışmaları gerekiyor. Sonunda bunu başaracaklar. Biz yönetime geldiğimizde şöyle bir şey söylemiştik, ‘Fabrika ayarlarına döndük’  bu gençlerle devam edeceğiz. Belki ikinci yarı aralarına bir tane abi katabiliriz. Ancak bana göre buna da gerek yok” ifadelerini kullandı.

ALTYAPIMIZ ÜRETİM MERKEZİ
Trabzonspor A takımının 11’inde 6 tane Trabzonlu futbolcunun yer alması gerektiğini belirten Başkan Şahin, “Pilotsan uçuş yapacaksın. Uçuş yapmak için de iyi bir ekip kuracaksın. O ekibi kurmaya çalışıyoruz. Doğrusu bizim yaptığımız. Günümüzde dışarıdan da futbolcu alacağız. İçeride onları kaynaştıracağız. Yukarıya sunacağız. Bizim altyapımız üretim merkezi. Onların arasına dışarıdan birkaç tane arkadaş serpiştirip o kültüre de buradaki arkadaşlar sahip olmuş olur. Trabzonspor’da 6 tane Trabzonlu futbolcu oynaması lazım. Bu önümüzdeki süreçte gerçekleşecek” dedi.

Bursaspor mücadelesinde bir çok faktörün bir arada olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bursaspor maçının 117. dakikasında 5 kişi ile hücum yapıyorduk. Aralarında daha yeni profesyonel olan futbolcular vardı. Süper Lig ekibiyle ilk kez karşılaşan futbolcular vardı. İlk defa gece maçı yapan çocuklar vardı. İlk defa öyle bir statta oynayan arkadaşlar vardı. Bunların hiçbirini göz ardı etmeyelim.  Bunların hepsi bir faktör. Ve de karşılarında Süper Lig’de banko oynayan bir 11 vardı” ifadelerini kullandı.

AMATÖRE YAKIN TAKİPTEYİZ
Amatör ekipleri de gözetim altında tuttuklarını belirten Başkan Şahin, “Bizim scout ekibimiz var. Altyapıların hepsinin maçlarını izliyorlar. Orada göze batan sporcuları hemen altyapılarımıza alıyoruz. Yetiştirme bedellerini vererek alıyoruz. Amatöre yüzümüzü döndük. Hepsini izliyoruz. Okullardan alıyoruz. Çok iyi bir scout ekibimiz oldu. İhsan hocanın önderliğinde çalışıyorlar. Bizler her ay toplantılar yapıyoruz. Bütün hocalar, başkanlar oturup futbolu konuşuyoruz. Toplantılara, Ünal hoca, İhsan hoca, Hamit hoca, Hamdi hocada katılıyor. Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu işin bir de mutfağı var. Kolay değil bu işler. Bu yeterli değil. Daha çok yatırım, daha iyi konum ve daha iyi transferlerle bu iş olacak. Alt yapıya yatırım yapılmalı. Karadeniz’i taramalıyız. Erzurum, Hopa ve Samsun üçgeninde futbolcu çok var” ifadelerini kullandı.

ÖNCE 1461 TRABZON'A SONRA TRABZONSPOR'A
Trabzonspor’un 1461 Trabzon’a ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Şahin, pilot takıma ihtiyacın olmadığı söylemlerine de tepki gösterdi. Başkan Şahin, “Bu eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. U21 zaten kaldırılıyor. Örneğin, biz Trabzonspor A takımı olarak gittik 19 yaşında 4 tane genç arkadaş bulduk. Bu A takımda hemen oynayabilir mi? Oynayamaz. 1461 Trabzon’u bir iki kademe yukarıya alıp orada oynayıp ta oradan yukarıya sıçrasa daha iyi değil mi? Hem tecrübe kazansa, hem bir yıl kuvvetlense hem de alacağımız futbolcu daha üst liglerde olsa daha iyi değil mi?  Bunu yapmak içinde, buradan yukarıya futbolcu vermeliyiz ki buranın değeri artmalı. Biz bu sistemi kurduk. Altyapıdan 1461 Trabzon’a futbolcu gelmeden A takıma çıkmayacak. Önce 1461 Trabzon’da oynayacak. U21’de U19’da oynadım o dönem bitti. Biz bu sistemi oluşturduk” dedi. 

GENÇLERE GÜVENECEĞİZ
1461 Trabzon’un daha üst liglerde mücadele etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Daha üst liglerde bulunmamız durumunda U21’deki futbolcuları da gençleri de oraya daha rahat alırız. Dışarıdan transfer edilecek oyuncuyu daha rahat kadromuza katarız. Askerlik sorunu olan futbolcuları da oraya daha rahat alırız. 2. Lig’de sıkıntı yok. Genç ve kendi çocuklarımıza güveneceğiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun gençlerin yanında olacağız” dedi.

BAŞKAN AĞAOĞLU'NUN BANA EMANETİ
1461 Trabzon Başkanı Haluk Şahin, geçmiş yönetimlerin pilot takımı elden çıkarma gibi düşüncelerin olduğunu söyledi. Şahin, “Bizim ise böyle bir düşüncemiz yok. Böyle bir şey düşünmüyoruz. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’nun da söylemlerini duyuyorsunuz. 1461 Trabzon’dan gözbebeği olarak bahsediyor. Daha çok ilgileniyorlar. İlk geldiği toplantı da “Bana gözbebeğimiz sana emanet” dedi. 1461 Trabzon’a verdiğimiz önemi buradan anlayabilirsiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi