Fenerbahçe başkanlığına seçildiği günden itibaren hiç bir başarı ortaya koyamayan ve bunu perdelemek adına diğer kulüplere saldıran Ali Koç son 2 aydır olduğu gibi yine Trabzonspor'a saldırdı.

Taraftarlarının gazını almak adına her seferinde kendisine Trabzonspor'u hedef belirleyen Koç, bordo mavililerin Gençlerbirliği karşısında çıkacağı maça saatler kala yine ortalığı karıştırmaya çalıştı.

Fenerbahçe Divan Kurulu'nda konuşan Koç  "Biraz Trabzonspor’dan bahsetmek istiyorum. 12 Ocak’ta basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldık. Hiç beklemediğimiz bir şekilde kulübümüzün çıkarlarını korumak adına yaptığım bu konuşma pek çok kesimden aldığımız mesajlar bu düşüncelerde yalnız olmadığımızı gösterdi. Değindiğim konulardan bir tanesi mütemadiyen adil rekabetten bahseden Trabzonspor Başkanına vermek zorunda olduğum bir cevaba istinaden Trabzonspor’un sırtını devlete dayaması hususuydu. Sponsorluklar, localar, devlet bankalarından alınan krediler ilgili. Söylediklerimin tümünün arkasındayım." dedi.

Trabzonspor’un emin adımlarla şampiyonluğa yürümesini hazmedemeyen ve Bordo-Mavili kulübü farklı bir ortama çekmeye çalışan Ali Koç, galiba artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını öğrenemedi. Trabzonspor’un son iki sezondur bileğini bükemeyen ve ucuza yaptığı kaliteli transferlerin yanı sıra zirvede yer almasını kabullenemeyen Koç, Bordo- Mavili takımdan korktuğunu açıkça gösteriyor. Ama şunu bilmiyor: “Korkunun ecele faydası yok. Bu sene şampiyon Trabzonspor olacak.”

AĞAOĞLU'NU KONUŞMAYA DAVET ETTİ
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile her platformda karşılıklı konuşmaya hazır olduğunu dile getiren Koç "Bugün elimizde olan bilgilerin detaylarına girmenin zamanı olmadığını düşünüyorum. Sayın Ağaoğlu ile istediği her platformda karşılıklı konuşmaya hazır olduğumun bilinmesini isterim. Trabzonspor kulübü büyüklerden çok daha az bütçeyle yarışmaktadır. Büyüklerden çok daha fazla genç oyuncu oynatmaktadır. Bunu sayın Ağaoğlu’na da söyledim. Türkiye’nin en büyük medya grubunun kendilerine estek olduğunu da söyledim. Niye TV’de bunu konuşmak istiyorum? Biz burada bir şey söyleyeceğiz, bir kısmı cımbızlanacak? İşlerine gelenler yayınlanacak. Bizim medyamız yok. Haklı kalmamızı isteyen bir çoğunluk da yok. Bizim tek çaremiz canlı platformlarda düşüncelerimizi iletmek. Kulüp başkanlarıyla bir araya gelme çağrımızı huzurlarınızda bir kez daha yineliyorum. Adil rekabetin oluşmasına zarar verecek bu mesele sadece bizi ilgilendirmiyor. " ifadelerini kullandı.

Bakan Cahit Turhan'ın yaptığı açıklamada Trabzonspor'u şampiyon görmek istediğini söylediği röportaja gönderme yapan Koç "Bazı siyasiler, altını çizerek söylüyorum. Devletimizin gücünü ve imkanını kullanarak ne kadar mali destek ve fayda sağladıklarını, gerek kendileri gerek camianın ileri gelenleri yaptıklarından övünerek hiç sakınmadan ifşa etmekten kaçınmıyorlar. Bunlarla beraber açık açık bir kulüpten tavır alıyorlar. Şampiyon olmasını istediklerini ifade ediyorlar. Hal böyleyken bu mevzuların sadece ufak bir kısmına değinmek siyaseti futbola biz mi karıştırmış oluyoruz. Spor medyasının bir kısmı bunları araştıracağına, sanki iftira atıyormuşuz gibi bize saldırıyorlar. Tüm bunların üzerinde son maçtan sonra açıklamalarda bulunan bir bakanımız aslında endişelerimizi parçalayan bir başka adım oldu. Bizzat devletimizin bakanı tarafından yapılan bu açıklamalar bizde şaşkınlığa neden olmuştur. Şimdi bir söz de her fırsatta Fenerbahçe’nin karşısında olan medya grubuna. Bizi devletimizle karşı karşıya getirmek isteyen bu mecralardakilerin ilk hedefi bir camiayı şampiyon yapmak, ikincisi beni ve kulübümüzü itibarsızlaştırmak. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir takıma sahip çıkarken bir başka takıma da olumsuz propagandalar yapılıyor." şeklinde konuştu.

(Haber61)

Editör: Haber Merkezi