SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına adaylığını koyan Selçuk Aydın iddialı geliyor. Mevcut yönetimi kırmadan dökmeden mesajlarını veren Aydın artık Federasyon’da kan değişikliğinin kaçınılmaz bir bir hal aldığını dile getirdi.

Seçilmeleri durumunda olmazsa olmazlarının adalet, riyakat ve vefa olduğunu vurgulayan Aydın kendilerine oy vermeyenleri de kucaklayacak bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini belirtti. Sporculuk yaşantısında yakaladığı başarıları yöneticilik vasfında da ulaşacağını söyleyen Aydın, geçmiş başarılarının geleceğin en güzel aynası olduğunu ifade etti.

Hırslarına asla yenik düşmeyeceklerini ancak yerinde kullanacaklarını belirten Selçuk Aydın Türkiye’deki boksun imajını geliştirmeyi planladıklarından bahsetti. Bunun için çok ciddi planları ve projelerinin olduğunu söyleyen Selçuk Aydın, Dünya’da Türk boksunun yeniden söz sabi olmasını sağlayacaklarını belirtti. Boks camiasına mutluluk vadeden Aydın seçimde rakipsiz olduğunu iddialı bir şekilde söz etti.

İşte Aydın’dan pasajlar….
Mecvut başkanın kendisinden hiçbir zaman faydalanmayı seçmediğini dile getiren Selçuk Aydın, “Şimdi beni karşısında aday olarak buldu. Bu benim alanım ve 30 yıldır bu camianın içerisindeyim. Kimlerde daha fazla başarıya ulaşırım iyi tespitlerim olur. Belki yüzde 20 yanılma payı ile beraber iyilerini bulurum. Vefadan kastımız şudur. Kullan at olmamalı. Maçlara gittik hiçbir şekilde orada saygı göremedik, saygısızlıkta görmedik. Ama yıllarını bu spora adamış sporcular ya da olimpiyat madalyaları kazanmış kişileri onure etmemeleri hepimizin ağrına gitmiştir. Biz il temsilcilerine önem vereceği. Kendi memleketlerinde başkan vekili gibi bir görevi onlara lanse edeceğiz. Hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

HAKEMLERİMİZ OLİMPİYATLARDA YER ALACAK
Hakemlerin işine asla karışılmayacaklarını belirten Selçuk Aydın, “Hakemlerimizin de hatalarını asgariye indirmelerini sağlayacağız. Hakemlerimizi testlere tabi tutacağız en iyilerini yetiştirmeye olimpiyat oyunlarında yer almasını sağlayacağız. Bazen art niyetli olmasa bile yanlış görünüyor. Dolayısıyla hata ile beraber sporcu kaybediyor. Bunu asgariye indirmek istiyoruz” dedi.

MİLLİ TAKIMLARDA ŞEFFAF KADRO OLUŞTURACAĞIZ
Olimpiyatlar tamamlandıktan sonra 3 ay sonra seçimlerin yapılacağını belirten Selçuk Aydın, “Bu da demek oluyor ki büyük bir aksilik çıkmaksa yıl sonunda seçim gerçekleştirilecek. Biz adaletli, riyakâtlı ve vefalı bir boks federasyonu yönetimi oluşturmak amacındayız. Bunun için çalışıyoruz. Hedefimiz haksızlıkları bitirmek. Bizim olmazsa olmazımız adalet riyakat ve vefa. Adalet derken biz milli takımlarda şeffaf kadrolar oluşturmak istiyoruz.

Antrenörlerimizin tamamen tarafız olmasını amaçlıyoruz. Milli takımlardaki sporcuları yetiştiren hocalardan antrenörlerimizin seçilmesinden yanayız. Alt kademeden yetişen antrenörlerimiz olacak. Milli sporcuları antrenörlerden belirleyeceğiz. Sporcularımızın ekipmanlarından dolayı ki bunu söylemekten bile utanç duyuyorum ki bu şekilde gündem bile olmaması gerek konular birinci sınıf malzeme kullanmasını istiyoruz ve bunun tedarikini sağlayacağız.

YENi YÜZLERE YENi HEYECANA iHTiYAÇ VAR
Mevcut yönetimin anlayışının 35 yıldır devam ettiğini söyleyen Selçuk Aydın, “Eski boks federasyonu başkanı Caner Doğaneli’nin yönetiminde 22 yıl görev yapan 13 yıldır boks federasyonu başkanlık görevini sürdüren Eyüp Gözgeç’in 35 yıllık bir düzeninden bahsediyoruz. O dönem Caner Doğaneli’nin mahkeme süreci olunca da yerel seçime aday olamadı. Aday olamayınca şuan ki mevcut başkanı işaret etti o seçildi. Çok geçmeden aralarına nifak girdi ve mevcut başkanımıza geçmiş yönetim ‘Brütüs’ lakabını taktı. Bunu ben söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Çünkü makam için herkes karakterini unutabiliyor. Bu nedenle yeni yüzlere yeni heyecanı ihtiyaç var. Kan değişikliği olması şart ” diye konuştu.

VAR OLDUĞUM YERi YÜCELTiRiM
“Ben sahip olduğum bir çok şeyi boksa borçluyum”
diyen Selçuk Aydın, “Yüksek okul mezunuyum. Sahip oldum ekonomik imkanlarım gelişti, daha iyi şartlarda. Bu gibi bir çok şeyi bana kazandıran bu spor oldu. Dolayısıyla bize bu imkanları kazanmamıza vesile olan bu spor branşı için bir şeyler yapmak istedim. Ben var olduğum yeri yüceltirim” dedi.

GENÇLER İÇİN HER ZAMAN VARIZ
Trabzon’da Trabzon gençlerine örnek olmak, onları uluslararası arenaya taşımak için Ortahisar boks kulübü kurduklarını dile getiren Selçuk Aydın, “İsmini özellikle de Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç beye olan sevgi ve saygımızdan dolayı koyduk. Selçuk Aydın’da koyabilirdik. Biz gençler için her zaman varız. Onları toplumun önemli bir ferdi olması konusunda her şeyi yaparız” dedi.

KENDiLERiNi AVUTUP CAMiAYI KANDIRIYOLAR
Son 12 yıldır erkekler kategorisinde bir tane uluslararası arenada başarının olmaması üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durum olduğunu belirten Selçuk Aydın, “Türkiye genelinde büyük erkeklerde bir tane madalyamız yok. Bayanlarda bu gün iyi gidiyoruz. Ben hem federasyon başkan adayıyım. Asla ve asla belden aşağıya ben oynamıyorum. Ben size bazı gerçekleri ifade ediyorum. Dünya boksunda bayan boksu nerede? Mesela en son dünya şampiyonasında, şampiyon bir bayan boksörümüz var. Ben izledim maçı. Kız gerçekten yetenekliydi ama kilosunda 5 kişi vardı. Onun dışında toplam 6 kişiydiler. Bu gibi kazanılan başarılar ile kendilerini avutup camiayı kandırıyorlar. Ama kimse Son 12 yıldır büyük erkeklerde başarısızlıktan bahsetmiyor, bu gerçeği görmüyor” dedi.

KUTUPLAŞMA BiRBiRiNDEN UZAKLAŞTIRDI
“Camia şuanda ciddi manada kutuplara ayrıldı, sevgi saygı kavramı azaldı” diyen Selçuk Aydın, “Neden çünkü haksızlıklar olunca herkes birbirinden uzaklaştı. En son yapılan gençler dünya şampiyonasında sporcularımızın maçlarını takip ettim. Bir Tekvando antrenörü Boks antrenörlüğü yapabilir. O konuda yeteneği deneyimi varsa tabi ki olabilir. Ancak köşede iki kick boks antrenörü vardı. Tabi ki başarılı sonuçlar aldılar. Şampiyon olan bayan bir tanesinin sporcus uy du . Ve r i len taktikleri de gördüm. Hocaları eleştirmiyorum ancak mevcut bir zihniyetten bahsediyorum. Kendi içimizden antrenör yetiştiremiyor muyuz” dedi.

MUTLULUK VE HUZUR VADEDİYORUZ
Belli bir tecrübe ve başarılara sahip olduğu için takdir topladığını vurgulayan Selçuk Aydın, “Mevcut yönetim için aynı şeyi söyleyemem. Herkes yönetim şeklinin, gelinen noktanın farkında. Spor ile ilgilenen herkesin de gidişatın iyi olmadığı görüşünü benimsiyor. Bu nedenle mevcut yönetimin çok fazla şansı kaldığını düşünmüyorum. Biz ciddi bir çalışma yaptık. Gelinen noktada Türkiye’nin her tarafında insanlar bizim aday olmamızdan mutlular. Biz mutluluk, huzur ve birliktelik vadediyoruz” diye konuştu.

ŞiMDiDEN GÖNÜLLERE GİRMİŞ DURUMDAYIZ
Çok büyük desteğin arkalarında olduğunu söyleyen Selçuk Aydın, “İnanın bunu abartarak söylemiyorum. Hiçbir adayın bu kadar kitle yanında durmamıştır. ‘Biz bu köşedeyiz’ diyenler var. Sporcuları milli takımda olduğu için alenen ortaya çıkamayan gönül dostlarımız var. Onlarda tam destekle arkamızda. Böylesine sahiplenmek herkesin gururunu okşar. Tabiki bizi mutlu ediyor. Çok şükür ki bu bize nasip oldu. Şimdiden gönüllere girmenin huzurunu yaşıyoruz” dedi.

BiZ BU İŞİN MUTFAĞINDAN GELDiK
Amaçlarının düzeni yıkmak değil, geliştirmek ve daha iyisini yapmak olduğunu söyleyen Selçuk Aydın, “Camiamızın eksiklerini ihtiyacı olan şeyleri çok iyi biliyoruz. Amacımız bizim üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Dolayısıyla biz bu işin mutfağından geldik. A’dan Z’ye idarecilik başka bir şey, sporculuk boksörlük başka bir şey. Biz bunun bilincindeyiz. Ancak bugün gelinen noktada kendimizi sizde takdir edersiniz ki belli bir manada yetiştirmiş birisi olarak bunların üstesinden kolaylıkla gelecek yeterlilikteyiz” dedi.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonası’nda madalya kazanmış sporcuların yanında saf tuttuğunu söyleyen Selçuk Aydın, “Gerçekten boksu seven, içinden gelen insanlar bizi destekliyor. Yanlışı onlar daha iyi görüyorlar. Bizim amacımız belli bir düzeni yıkmak değil, geliştirmek. Haksızlığı bitirdiğimiz zaman zaten camia birbirini kucaklayacak sevgi ve saygıyı arttıracağız. İşte o zaman Türk boksu kazanacak” diye konuştu.

Taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanmak istediklerini söyleyen Selçuk Aydın, “İnsanlar farklı düşünebilir ama bizim amacımız onlarında gönüllerini kazanmak. İnsanlara karşı tavır alarak onları spordan soğutmak gibi bir düşüncede asla olmayacağız. Herkesin kararına saygı duyacağız. Biz göreve geldiğimizde imza atacağımız başarılı işlerle onların takdirini toplayıp camiamızı hep beraber yöneteceğiz. Türkiye’de ve dünya genelinde tekrar Türk sporcularının üst düzey başarılar elde ettiklerini göstereceğiz” dedi.

HIRSLARINA YENiK DÜŞTÜLER
Federasyon yönetiminin bugüne kadar ki hizmetlerini eleştirmek istemediğini söyleyen Aydın, “Sonuçta bir emekle verilmiştir. Onlarda sonuçta başarısız olmak istemez. Yanlış yoldaydılar, yanlış hamle yaptılar. Hırslarına yenik düştüler. Biz bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür edeceğiz, rencide etmeyeceğiz. Ama bazı yanlışlarıda düzelteceğiz. Dolayısıyla mevcut seçimde kendimizi ne kadar iddialı görüyoruz derseniz biz şuanda rakip olarak kimseyi görmüyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi